Κόσμος

Κυπριακό: Συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο

Συνεδριάζει σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο στην Κύπρο, ενόψει της συνάντησης Αναστασιάδη – Ακιντζί την ερχόμενη Παρασκευή για το κυπριακό.

Στο σημερινό Εθνικό Συμβούλιο αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο η εισήγηση του Νίκου Αναστασιάδη για ένα αποκεντρωμένο σύστημα διακυβέρνησης του ομοσπονδιακού κράτους που θα προκύψει εάν υπάρξει λύση στο κυπριακό.
Πολλοί ερμήνευσαν την πρόταση Αναστασιάδη ως λύση χαλαρής ομοσπονδίας, ενώ ο ίδιος ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ερώτηση κατά πόσο θα καταθέσει πιο ολοκληρωμένη πρόταση για ένα αποκεντρωμένο σύστημα διακυβέρνησης, δήλωσε: «Και θα καταθέσω και θα ακούσω».
Σύμφωνα με έγκυρη πηγή του προεδρικού, ο κ. Αναστασιάδης δεν θα παρουσιάσει «νέα πρόταση» για το αποκεντρωμένο σύστημα διακυβέρνησης, που έθεσε για προβληματισμό. Η ίδια πηγή ανέφερε ότι υπάρχουν έγγραφα με τις εξουσίες της κεντρικής κυβέρνησης, έγγραφα επί Σχεδίου Ανάν, αλλά και η πρόταση που κατέθεσε ο ίδιος το 2010 στο εθνικό συμβούλιο -επί διακυβέρνησης Δημήτρη Χριστόφια- και απορρίφθηκε από την πλειοψηφία των κομμάτων. Επίσης, στην συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου αναμένεται να γίνει συζήτηση και για την έκθεση του Γ.Γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό, αντίγραφο της οποίας επιδόθηκε στις 15 Οκτωβρίου στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Μμε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Ο Πάπας Φραγκίσκος αγαπούσε την Ελλάδα και οι απόψεις του ενοχλούσαν» λέει ο πάτερ Τζούλιο για τον Ποντίφικα
Ο πάτερ Τζούλιο Γκραμένια, ο οποίος είναι εφημέριος του Καθολικού Ιερού Ναού Αγίου Φραγκίσκου, στους Αγίους Αναργύρους, που υπάγεται στην Αρχιεπισκοπή Καθολικών Αθηνών, μίλησε για την σημαντική απώλεια του Πάπα Φραγκίσκου
Ο Πάπας Φραγκίσκος