Κόσμος

Συνάντηση με Τραμπ στο Παρίσι ζητά ο Πούτιν!

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν πρότεινε στον Ντόναλντ Τραμπ να συναντηθούν στο Παρίσι στις 11 Νοεμβρίου στο περιθώριο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από τη λήξη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο κ. Πούτιν έκανε την πρόταση να συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο στο Παρίσι στις 11 Νοεμβρίου, στο περιθώριο των εορταστικών εκδηλώσεων που θα γίνουν με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από την λήξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Ρώσος πρόεδρος έκανε την πρόταση αυτή κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε σήμερα στο Κρεμλίνο με τον σύμβουλο επί θεμάτων ασφαλείας του Αμερικανού προέδρου Τζον Μπόλτον.

«Φυσικά, θα ήταν χρήσιμο να συνεχίσουμε τον απευθείας διάλογο και με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, πρωτίστως, στο περιθώριο των διεθνών εκδηλώσεων, που θα λάβουν χώρα στο εγγύς μέλλον, ας πούμε, για παράδειγμα στο Παρίσι» δήλωσε ο Πούτιν και προσέθεσε: «Φυσικά αν η αμερικανική πλευρά ενδιαφέρεται γι αυτές τις επαφές».

Ο Μπόλτον απαντώντας, διαβεβαίωσε τον πρόεδρο Πούτιν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα χαρεί να συναντηθεί μαζί του. «Φυσικά, ο πρόεδρος Τραμπ, θα χαρεί πολύ να συναντηθεί μαζί σας στο Παρίσι, στο περιθώριο αυτής της διεθνούς συνάντησης, στην οποία αναφερθήκατε» δήλωσε ο σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου.

Ο Μπόλτον συμφώνησε στο ότι ο διάλογος Μόσχας και Ουάσιγκτον θα είναι χρήσιμος. «Παρά τις διαφορές εκείνες, που υπάρχουν μεταξύ μας και σχετίζονται με τα εθνικά συμφέροντα της κάθε χώρας, είναι εν τούτοις πολύ χρήσιμο να συναντώνται και να εντοπίζουν τα σημεία εκείνα επαφής, τα οποία μπορούν να είναι χρήσιμα για εμάς», δήλωσε ο Μπόλτον.

Στις 11 Νοεμβρίου στο Παρίσι θα πραγματοποιηθούν οι εορταστικές εκδηλώσεις με αφορμή την 100 επέτειο από τη λήξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, στις οποίες θα παρευρεθούν οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Ρωσίας.

Τελευταία φορά Πούτιν και Τραμπ είχαν συναντηθεί στο Ελσίνκι στις 16 Ιουλίου. Κατά την συνάντηση τους αυτή, την πρώτη και μοναδική μέχρι στιγμής, οι συνομιλίες τους διεξήχθησαν με βάση μία πλήρη ατζέντα θεμάτων που αφορούν τις διμερείς σχέσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στο αρχείο με απόφαση Ντόναλντ Τραμπ οι κατηγορίες για διαφθορά σε βάρος του δημάρχου της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς
Το υπουργείο κατηγορείται ότι «παζάρεψε» την παύση της δίωξης του δημάρχου, με αντάλλαγμα τη δέσμευσή του ότι θα αντιμετωπίσει την παράτυπη μετανάστευση
Ο Έρικ Άνταμς
Οι ΗΠΑ ανακαλούν το διαβατήριο του πρώην προέδρου της Κόστα Ρίκα και βραβευμένου με Νόμπελ Ειρήνης, Όσκαρ Άριας
Ο ακριβής λόγος δεν έχει διευκρινιστεί, όμως ο 84χρονος Άριας έχει επικρίνει ανοικτά τις πολιτικές των απελάσεων μεταναστών και των δασμών που έχει υιοθετήσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
Ο πρώην πρόεδρος της Κόστα Ρίκα, Όσκαρ Άριας
Η χούντα της Μιανμάρ ανακοίνωσε προσωρινή κατάπαυση του πυρός έως τις 22 Απριλίου λόγω του φονικού σεισμού
Η κατάπαυση του πυρός έχει «στόχο την επιτάχυνση των προσπαθειών ανακούφισης και ανοικοδόμησης και τη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας» μετά τον σεισμό της Παρασκευής
Καταστροφές σε κτίριο στη Μιανμάρ, μετά τον σεισμό