Τετάρτη, 17 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Video ντοκουμέντο: Η στιγμή του μακελειού στο Thousand Oaks της Καλιφόρνια

Video ντοκουμέντο: Η στιγμή του μακελειού στο Thousand Oaks της Καλιφόρνια

– Συγκλονιστικό ντοκουμέντο μέσα από το μπαρ Borderline Bar & Grill στο Thousand Oaks της Καλιφόρνια
– Ο επιζών Dallas Knapp το ανέβασε στη σελίδα του στο Instagram
– Φαίνεται ο μακελάρης Ίαν Ντέιβιντ Λονγκ να θερίζει 12 ζωές ατάραχος
– «Τον κοίταζα στα μάτια να σκοτώνει τους φίλους μου – Ελπίζω να σαπίσει στην κόλαση»
– Ο Έλληνας ομογενής Τηλέμαχος Ορφανός ανάμεσα στα θύματα

Τζάμια που σπάνε. Πυροβολισμοί. Σκοτάδι. Μετά σιωπή. Μια κραυγή απελπισίας, ουρλιαχτά τρόμου. Είναι η στιγμή που ο 28χρονος πρώην πεζοναύτης Ίαν Ντέιβιντ Λονγκ μπήκε στο μπαρ Borderline Bar & Grill στο Thousand Oaks της Καλιφόρνια και εκτέλεσε εν ψυχρώ 12 ανθρώπους, πριν πέσει νεκρός και ο ίδιος. Ανάμεσα στους νεκρούς και ο 27χρονος Έλληνας ομογενής, Τηλέμαχος Ορφανός.

Είναι η στιγμή ενός ακόμη μακελειού που βυθίζει τις ΗΠΑ στο πένθος και την οργή. Είναι τα δραματικά δευτερόλεπτα που κατέγραψε με το κινητό του ο Dallas Knapp, ένας από τους εκατοντάδες ανθρώπους που βρίσκονταν το βράδυ της Τετάρτης στο Borderline Bar & Grill. Ο Ντάλας κατάφερε να σωθεί. Οι φίλοι του όχι.

Στα δευτερόλεπτα που έχει καταγράψει με το κινητό του, φαίνεται αστραπιαία ο δράστης που μπαίνει στο μπαρ. Υπάρχουν καπνοί από τα καπνογόνα που είχε ρίξει. Η πίστα έχει πια αδειάσει. Ακούγεται ο ήχος τζαμιών να σπάνε καθώς όσοι βρίσκονταν στο μπαρ προσπαθούσαν να σωθούν.

Ο 28χρονος πρώην πεζοναύτης πυροβολεί συνεχώς. Εκμεταλλεύεται την αδυναμία και την αγωνία των θυμάτων του. Δεν μιλά. Δεν ακούγεται. Μόνο ο ήχος των πυροβολισμών υπάρχει.

Ο Dallas Knapp κάποια στιγμή καταφέρει να βγει από το μπαρ. Φωνάζει «παιδιά, βγείτε από το μαγαζί! Θα βγει από αυτή την πόρτα» φωνάζει. Πίσω του ακούγονται ουρλιαχτά τρόμου.

Ανέβασε το σοκαριστικό video στο λογαριασμό του στο Instagram. Το συνόδευσε με ένα συγκλονιστικό μήνυμα. «Τον κοιτούσα στα μάτια ενώ σκότωνε τους φίλους μου. Ελπίζω να σαπίσει στην κόλαση για πάντα. Ο άνθρωπος που βλέπετε είναι ο δολοφόνος και οι πυροβολισμοί είναι αυτός να σκοτώνει κόσμο που προσπαθούσε να βγει από τα παράθυρα», έγραψε.

Ποιος είναι ο μακελάρης του Thousand Oaks

Ο Ίαν Ντέιβιντ Λονγκ, 28 ετών, αναγνωρίστηκε ως ο δράστης της νέας πολύνεκρης επίθεσης στις ΗΠΑ. Ήταν παρασημοφορημένος πολυβολητής του σώματος των Πεζοναυτών που είχε υπηρετήσει στο Αφγανιστάν. Σύμφωνα με τις αρχές έπασχε από Σύνδρομο Ψυχικής Διαταραχής.

Ο Λονγκ ζούσε στο Νιούμπερι Παρκ της Καλιφόρνια, ένα προάστιο με κομψά μπάνγκαλοους και φροντισμένους κήπους, περίπου 6,5 χιλιόμετρα από το μπαρ όπου σκότωσε 12 ανθρώπους.

Ο μακελάρης της Καλιφόρνια εντάχθηκε στους Πεζοναύτες το 2008 και αποστρατεύτηκε το 2013 με τον βαθμό του υποδεκανέα. Υπηρέτησε για επτά μήνες στο Αφγανιστάν, στα τέλη του 2010 και είχε τιμηθεί πολλές φορές με αριστεία και παράσημα.

Ο Ίαν Ντέιβιντ Λονγκ

Είχε απασχολήσει τις αρχές τον τελευταίο καιρό. Τον περασμένο Απρίλιο η αστυνομία είχε πάει στο σπίτι του γιατί εκεί είχε σημειωθεί επεισόδιο. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι «ήταν οργισμένος, συμπεριφερόταν κάπως παράλογα». Τότε, είχε κριθεί πως ο 28χρονος δεν ήταν σε κατάσταση τέτοια ώστε να εγκλειστεί ακουσίως σε ψυχιατρική κλινική για να εκτιμηθεί η ψυχική υγεία του.

Σύμφωνα με γείτονά του, ο Λονγκ ζούσε με τη μητέρα του. Σύμφωνα με τα δημόσια αρχεία, ο Λονγκ ήταν εγγονός του Χ. Ντάριλ Φόλεϊ, πρώην υψηλόβαθμου αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού που πέθανε το 2010, μετά από 30 χρόνια στην ενεργό υπηρεσία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις