Τετάρτη, 17 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Οι συμβολισμοί της επίσκεψης Μητσοτάκη στο Γοργοπόταμο – Τι λένε στη ΝΔ για τις δημοσκοπήσεις

Οι συμβολισμοί της επίσκεψης Μητσοτάκη στο Γοργοπόταμο – Τι λένε στη ΝΔ για τις δημοσκοπήσεις

Η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στον εορτασμό της επετείου της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου από τον ΕΛΑΣ και τον ΕΔΕΣ ξένισε πολλούς, εντός κι εκτός της ΝΔ. Η επιλογή, όμως, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν άκρως συμβολική και έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα, όπως θεωρούν στο επιτελείο της οδού Πειραιώς, εν όψει των επερχόμενων εκλογών.

Ποιο είναι αυτό; Ότι κανείς δεν περισσεύει και πως η ΝΔ επιδιώκει να ανοιχτεί στους «άριστους» ανεξαρτήτως πολιτικών καταβολών και κατευθύνσεων. Το άνοιγμα αυτό, άλλωστε, είναι που θα δώσει το «κάτι παραπάνω» στη ΝΔ στις κάλπες, ούτως ώστε να εξασφαλίσει την πολυπόθητη αυτοδυναμία, όπως δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, στις οποίες το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει φτάσει στο ανώτατο όριο της συσπείρωσής της (σ.σ.: κοντά ή και πάνω από 90%).
Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο, ο κ. Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του όχι μόνο δεν κλείνουν την πόρτα σε άλλοτε ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επιδιώκουν να κερδίσουν την εύνοιά τους, δεδομένου πως κάθε ψήφος που κερδίζει η ΝΔ από το κυβερνών κόμμα είναι κατ’ ουσίαν διπλή, αφού αφενός ενισχύεται η ΝΔ, αφετέρου αποδυναμώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Μόνο ενωμένοι και με τις σωστές επιλογές νικάμε και προχωράμε μπροστά. Αυτό αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη, την οποία προσβάλουν όσοι 76 χρόνια μετά σπέρνουν ξανά τη διχόνοια, όσοι λένε ψέματα και λένε “ή αυτοί ή εμείς”», τόνισε χαρακτηριστικά από το Γοργοπόταμο ο κ. Μητσοτάκης, δίνοντας για πολλούς κι ένα στίγμα της διακυβέρνησής του, αφού επανειλημμένα έχει πει κι ο ίδιος ότι θα επιχειρήσει ευρύτερες συναινέσεις και αξιοποίηση προσώπων ακόμη και από άλλους πολιτικούς χώρους.
Κατά τα λοιπά, στη ΝΔ επικρατεί ικανοποίηση για την εκδήλωση της παρουσίασης του κυβερνητικού προγράμματος για την παιδεία, ενώ οι αποκαλύψεις του κυριακάτικου Τύπου για την υπόθεση ΔΕΠΑ και την ανάμειξη κορυφαίων υπουργών θεωρούν στην οδό Πειραιώς ότι ενισχύουν την εκτίμησή τους πως το σκάνδαλο αγγίζει το Μαξίμου.

Του Αιμίλιου Περδικάρη

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις