Κυριακή, 7 Ιουλ.
27oC Αθήνα

Ριχάρδος: Η απίστευτη επιχείρηση με τα διαμερίσματα και οι… λογιστές

Ριχάρδος: Η απίστευτη επιχείρηση με τα διαμερίσματα και οι… λογιστές

Το κεντρικό κατάστημα και το “λογιστήριο” του γνωστού ενεχυροδανειστή αλλά και ο ίδιος ο Ριχάρδος είχαν μπει από καιρό στο στόχαστρο των αστυνομικών.

Όπως λένε πηγές της αστυνομίας τα μέλη του κυκλώματος και ο ίδιος ο Ριχάρδος ήταν υπό στενή παρακολούθησε καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου.
Οι αστυνομικοί έστησαν μάλιστα ολόκληρη επιχείρηση “κάτω από τη μύτη” του κυκλώματος χωρίς να γίνουν αντιληπτοί για καιρό. Με τον τρόπο αυτό κατέγραφαν κάθε τους κίνηση.
Εντόπισαν δυο χώρους-στρατηγία του κυκλώματος και τα έθεσαν υπό στενή παρακολούθηση.
Ο ένας χώρος ήταν το κεντρικό ενεχυροδανειστήριο του 51χρονου στην οδό Πατησίων και ο δεύτερος το αποκαλούμενο από τους αστυνομικούς “λογιστήριο” του κυκλώματος στην οδό Αριστείδου.
Οι άνδρες της Ασφάλειας έστησαν τις δικές τους… επιχειρήσεις και στην Πατησίων και στην Αριστείδου. Για την ακρίβεια νοίκιασαν διαμερίσματα απέναντι από τους χώρους του κυκλώματος και τα μετέτρεψαν σε “λογιστήρια”. Οι χώροι δηλαδή έγιναν η βιτρίνα της επιχείρησης παρακολούθησης του κυκλώματος. Οι αστυνομικοί προσποιούνταν τους λογιστές για να μην κινούν υποψίες, είχαν βάλει και τις σχετικές πινακίδες στα διαμερίσματα για να δικαιολογείται η παρουσία τους, αλλά στην πραγματικότητα είχαν στήσει κάμερες για να παρακολουθούν τα μέλη του κυκλώματος.
Έτσι είχαν τη δυνατότητα να καταγράφουν και την παραμικρή κίνηση και τις επαφές των μελών του κυκλώματος συλλέγοντας στοιχεία.

Ρεπορτάζ: Θ. Πάνου

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις