Κόσμος

Η Μέρκελ, το Brexit και η παρεξήγηση λόγω… κρυώματος!

Παραλίγο διπλωματικό επεισόδιο να προκαλέσει μια ατάκα της Άνγκελα Μέρκελ για το Brexit καθώς... παράκουσε στην ερώτηση δημοσιογράφου!

Η κ. Μέρκελ η οποία τις τελευταίες ημέρες είναι κρυωμένη σε ερώτηση για το Brexit άφησε άφωνους τους δημοσιογράφους, όταν δήλωσε πως θα εργαστεί με όλες τις δυνάμεις της, για να μην παραμείνει η Βρετανία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην περίπτωση διεξαγωγής ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit.

“Ασφαλώς θα δίναμε βάση σε κάτι τέτοιο. Ξέρετε, προετοιμαζόμαστε για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αλλά όσο εξαρτάται από εμένα θα κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα συμβεί”, απάντησε, όμως μάλλον δεν κατάλαβε την ερώτηση αλλά απάντησε τι θα έκανε εκείνη στην περίπτωση ενός Brexit χωρίς συμφωνία με την ΕΕ.

Μετά την επαναδιατύπωση της ερώτησης… άλλαξε και την απάντηση λέγοντας οτι “αυτή είναι μια εντελώς θεωρητική ερώτηση και δεν απαντώ ποτέ σε τέτοιες ερωτήσεις”…

Δηλώσεις για το Brexit έκανε και ο Εμανουέλ Μακρόν ο οποίος τόνισε πως οι 27 ηγέτες μπορούν «να διασαφηνίσουν» τη συμφωνία κατόπιν αιτήματος των Βρετανών, αλλά όχι να την «επαναδιαπραγματευθούν».

«Όλα έγιναν κατόπιν διαπραγμάτευσης, είναι ξεκάθαρα και έχουν νομική αξία. Αυτή είναι μια συμφωνία, η μόνη και η καλύτερη δυνατή συμφωνία και δεν μπορούμε να την διαπραγματευτούμε εκ νέου, αλλά μπορούμε να διασαφηνίσουμε και να εγγυηθούμε».

Παράλληλα ο κ. Μακρόν πρόσθεσε πως υπάρχουν πολλές ανησυχίες και ψευδαισθήσεις στο κείμενο της συμφωνίας για το Brexit, ενώ τόνισε πως “το backstop, (σ.σ. ο μηχανισμός ασφαλείας για τη Βόρεια Ιρλανδία) δεν είναι μια βιώσιμη λύση και κανείς δεν θέλει να απομονώσει το Ηνωμένο Βασίλειο».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Από την AI Barbie μέχρι το Ghiblification: Πώς το εργαλείο εικόνων του ChatGPT σαρώνει και «λυγίζει» την OpenAI
Από φιγούρες δράσης σε κουτιά μέχρι σκηνές του Λευκού Οίκου σε στυλ anime, το ChatGPT-4o τρελαίνει το διαδίκτυο και προκαλεί αντιδράσεις για πνευματικά δικαιώματα και υπερθέρμανση server
Barbie
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο κορονοϊός βγήκε από εργαστήριο – Στο στόχαστρο ο Φάουτσι για συγκάλυψη
Ο Λευκός Οίκος παραθέτει πέντε «επιχειρήματα» υπέρ της θεωρίας πως ο ιός ξέφυγε από εργαστήριο - Στη σελίδα για τον κορονοϊό δεσπόζει η φωτογραφία του Ντόναλντ Τραμπ
Ο Λευκός Οίκος πιστεύει ότι ο κορονοϊός βγήκε από εργαστήριο 25