Όπως εξηγεί η διαιτολόγος-διατροφολόγος Αστερία Σταματάκη, το αλκοόλ είναι το δεύτερο πιο παχυντικό συστατικό της διατροφής μας, πίσω από τα λίπη. «Ανά γραμμάριο το αλκοόλ παρέχει 7 θερμίδες, όταν τα λίπη παρέχουν 9 θερμίδες», λέει. «Τελευταίες, από άποψης θερμίδων, είναι οι πρωτεΐνες και οι υδατάνθρακες, συμπεριλαμβανομένης της ζάχαρης. Μας παρέχουν μόλις 4 θερμίδες. Παρότι, όμως, πολλοί κόβουν το ψωμί, τα μακαρόνια και τα γλυκά όταν θέλουν να χάσουν κάποια κιλά, τα ποτά παραμένουν στην ημερήσια διατροφή τους. Και συχνά, σε αρκετές υψηλές ποσότητες». Μάλιστα μελέτες έχουν δείξει πως οι άνθρωποι που πίνουν καθημερινά, προσλαμβάνουν από το αλκοόλ ποσοστό έως και 10% των ημερήσιων θερμίδων τους.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ