Ελλάδα

Μάτι: Γεγονός η πρώτη αγωγή συγγενών θυμάτων κατά του Δημοσίου!

Περισσότερες από 100 ψυχές πήρε η φωτιά του περασμένου Ιουλίου στο Μάτι. Συγγενείς ενός από τα θύματα στρέφονται ποινικά κατά του ελληνικού Δημοσίου

Όπως αναφέρει η δικηγορική εταιρεία “Αντώνιος Γρ. Φούσας & συνεργάτες” κατατέθηκε την Πέμπτη (3.1.2019) η πρώτη αγωγή από συγγενείς ενός από τα θύματα της πυρκαγιάς της 23 Ιουλίου 2018 στην Ανατολική Αττική (Μάτι, Νέος Βουτζάς).

Η αγωγή στρέφεται κατά:

1) Του Ελληνικού Δημοσίου,

2) Της Περιφέρειας Αττικής και

3) Του Δήμου Μαραθώνος, για σοβαρές παραλείψεις των οργάνων τους, συνεπεία των οποίων, πέραν των άλλων, βρήκαν τραγικό θάνατο 100 συνάνθρωποί μας, μεταξύ των οποίων και το θύμα για το οποίο ηγέρθη η σημερινή αγωγή.

Η εκδίκαση της εν λόγω αγωγής θα γίνει από το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, σε δικάσιμο που θα ορισθεί από το Δικαστήριο και θα κλητευθούν όλοι οι διάδικοι.

Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι για το κύκλωμα πολεοδόμων στη Ρόδο - «Τον βγάλανε στην άκρη, βρήκαν ένα άλλο πιο λαμόγιο ακόμα»
Σε μια από τις συνομιλίες η κατηγορούμενη προϊσταμένη κάνει λόγο για λαμόγια ενώ «αδειάζει» τη συγκατηγορούμενή της ιδιώτη μηχανικό με την οποία είχε συχνή επαφή
Κύκλωμα πολεοδόμων στη Ρόδο
Κανένα ίχνος της εικαστικού Αναστασίας Βελεργάκη - «Την είχε πλησιάσει ένας άνδρας χειριστικός και επίμονος»
«Για τα κρυπτονομίσματα που εικάζεται ότι είχε μπλέξει, προφανώς κάποιος την έβαλε εκεί. Η Αναστασία ήταν πολύ έξυπνη, εάν κατάλαβε ότι την έχουν εξαπατήσει, θα έκανε μεγάλη φασαρία»
Η εικαστικός Αναστασία Βελεγράκη