Πολιτική

Ψήφος εμπιστοσύνης… not! Σαρίδης, Λυκούδης γυρίζουν την πλάτη στον Τσίπρα

Μπορεί ο Γιάννης Σαρίδης να ψήφισε τον προϋπολογισμό στηρίζοντας την κυβέρνηση, αλλά την ψήφο εμπιστοσύνης, που πρόκειται να ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας αν ο Πάνος Καμμένος άρει τη στήριξή του στην κυβέρνηση, δεν θα την ψηφίσει.

«Αν αύριο, πριν τις Πρέσπες, η κυβέρνηση ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, δε θα την πάρει από ‘μένα κι ας πάμε σε εκλογές, να αποφασίσει ο ελληνικός λαός τι θα γίνει με τη Συμφωνία των Πρεσπών», είπε το πρωί της Πέμπτης (10.01.2018) ο Γιώργος Σαρίδης μιλώντας στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα του ΑΝΤ1.

[read4more]

Ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων σημείωσε πάντως ότι «ψήφο εμπιστοσύνης θα πάρει από μένα η κυβέρνηση, εφόσον τελειώσει το θέμα των Πρεσπών κι αν μας πείσει ότι τα νομοθετήματά της για τους επόμενους 4 μήνες είναι προς όφελος της κοινωνίας».

Όταν ρωτήθηκε γιατί δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης ενώ ψήφισε τον προϋπολογισμό, είπε: «ψήφισα τον προϋπολογισμό επειδή η κυβέρνηση υποσχέθηκε ότι θα φέρει στη Βουλή την πρόταση που έχω καταθέσει για δωρεάν νομική διαδικασία όσων αποδεδειγμένα είναι κάτω από το όριο της φτώχειας».

Ο Γιώργος Σαρίδης χαρακτήρισε μεγάλο θέμα τη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά πρόσθεσε πως «μεγάλα θέματα είναι η κοινωνία και η πολιτική σταθερότητα».

Λυκούδης: Δεν δίνω ψήφο εμπιστοσύνης

Ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, όποτε κι αν τη ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας, δεν προτίθεται να δώσει ούτε ο Σπύρος Λυκούδης. «Δεν θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης» είπε ο βουλευτής του Ποταμιού μιλώντας στην εκπομπή Ώρα Ελλάδας 7.00 στο Open.

«Θεωρώ τη συμφωνία θετική και έχω πει ότι είμαι θετικός απέναντι της αλλά έχει πολύ μεγάλη σημασία σε ποιο πολιτικό κλίμα έρχεται στη Βουλή. Η άποψη για τη συμφωνία είναι θετική, η στάση όμως θα καθοριστεί σε αποσαφηνισμένες τις πολιτικές εξελίξεις», επεσήμανε ο Σπύρος Λυκούδης.

Έκρινε δε ότι η καλύτερη λύση για να ξεπεραστεί η παρούσα κυβερνητική κρίση είναι η πρόωρες εκλογές και όχι η κυβέρνηση μειοψηφίας. «Δεν υπήρξα ποτέ υποστηρικτής πρόωρων εκλογών, αλλά ακόμα και αν είναι εφικτή μία νέα κυβερνητική πλειοψηφία θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα πολιτικής σταθερότητας στη χώρα», τόνισε ο κ. Λυκούδης.

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αποφασίζει το απόγευμα η επιτροπή δεοντολογίας του ΠΑΣΟΚ για την Κατερίνα Μπατζελή – Τρεις μήνες διαγραφή η πιθανότερη εκδοχή
Από την απόφαση που θα λάβει η επιτροπή δεοντολογίας θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και η κατάσταση που θα επικρατήσει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Η Κατερίνα Μπατζελή
Στα ευρωπαϊκά δικαστήρια ο Χρήστος Σπίρτζης για να ερευνηθεί η εμπλοκή του στην τραγωδία των Τεμπών
Ο Νικήτας Κακλαμάνης ανέφερε ωστόσο ότι δεν θα κάνει δεκτό το αίτημα του Χρήστου Σπίρτζη, λέγοντας ότι το αίτημα τον τιμά «αλλά δεν μπορεί να ικανοποιηθεί λόγω του κανονισμού της Βουλής»
Ο Χρήστος Σπίρτζης
Δημήτρης Παπαστεργίου: «Έρχεται παραγωγή τεχνητής νοημοσύνης στην Ελλάδα, ξεκίνησαν οι εξ’ αποστάσεως μαρτυρίες και ανακρίσεις»
«Αποκτάμε με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και από ευρωπαϊκούς πόρους προκειμένου να μπορούμε να παράγουμε Τεχνητή Νοημοσύνη εδώ. Σ’ ένα χρόνο θα είναι έτοιμο» λέει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Ο Δημήτρης Παπαστεργίου