Κυριακή, 18 Αυγ.
29oC Αθήνα

Αποκλεισμένο λόγω χιονοστιβάδας ένα χωριό στην Ελβετία!

Αποκλεισμένο λόγω χιονοστιβάδας ένα χωριό στην Ελβετία!
photo Reuters

Αποκλεισμένο από τον υπόλοιπο κόσμο παραμένει το Ντισέντις, ένα χωριό στην ανατολική Ελβετία λόγω χιονοστιβάδας που έπληξε την περιοχή.

Η πρόσβαση στο μικρό χωριό στην Ελβετία είναι αδύνατη καθώς λόγω της χιονοστιβάδας έχει διακοπεί η κυκλοφορία της σιδηροδρομικής γραμμής αλλά και μέσω του οδικού άξονα.

Το χωριό έχει πληθυσμό 2.200 κατοίκους ενώ σύμφωνα με τον δήμαρχο, Ρομπέρ Καζακόμπ, στο Ντισέντις βρίσκονται και “αρκετές εκατοντάδες τουρίστες” από την Ελβετία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Ο δήμαρχος εξέφρασε την ελπίδα του πως η κατάσταση θα βελτιωθεί αύριο και πως θα καταφέρουν να ανοίξουν οι δρόμοι προς το χωριό, όμως τα πράγματα είναι δύσκολα καθώς τα δρομολόγια των τρένων έχουν ανασταλεί στο ανατολικό τμήμα στην Ελβετία εξαιτίας του υψηλού κινδύνου χιονοστιβάδων, όπως επισημαίνει η εταιρεία σιδηροδρόμων της χώρας (CFF).

Τα τρένα, που εκτελούν το δρομολόγιο έως το Νταβός, όπου την επόμενη εβδομάδα θα φιλοξενηθεί το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, σταμάτησαν για άγνωστο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με τη CFF. Το εν λόγω δρομολόγιο εκτελείται με λεωφορεία.

Από το Σάββατο το βράδυ, έχουν πέσει 60-90 εκατοστά φρέσκο χιόνι σε ένα τμήμα της οροσειράς των Άλπεων, σύμφωνα με τη μετεωρολογική εταιρεία στη Ελβετία, η οποία προβλέπει επιπλέον χιόνι ύψους 30-50 εκατοστών έως αύριο.

Μάλιστα σύμφωνα με το Ινστιτούτο Έρευνας Χιονιού και Χιονοστιβάδων (SLF), αναμένονται “ασυνήθιστες” χιονοστιβάδες, οι οποίες ανεβάζουν τον δείκτη επικινδυνότητας στην Ελβετία στο επίπεδο 5, τον υψηλότερο που υπάρχει.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις