Τρίτη, 16 Ιουλ.
35oC Αθήνα

ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 2-1 ΤΕΛΙΚΟ: Νίκη… τίτλου με “χρυσό” Σβιντέρσκι!

ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 2-1 ΤΕΛΙΚΟ: Νίκη… τίτλου με “χρυσό” Σβιντέρσκι!
Eurokinissi

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε με τη φωτιά κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά τελικά δεν… κάηκε, χάρη σε ένα γκολ του Σβιντέρσκι στο 87ο λεπτό του αγώνα, το πρώτο του Πολωνού επιθετικού με τη φανέλα του Δικεφάλου του Βορρά.

Ο ΠΑΟΚ ήταν “κυρίαρχος” κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα, αλλά δεχόμενος γκολ στη μοναδική φάση των φιλοξενούμενων στο ματς και με τον ίδιο να χάνει ευκαιρίες, αλλά και πέναλτι με τον Άκπομ, χρειάστηκε τελικά το πρώτο γκολ του Σβιντέρσκι στη Superleague, για να διατηρήσει το απόλυτο των νικών στην έδρα του, αλλά και τη διαφορά του από τη δεύτερη θέση.

Ο Πέλκας άνοιξε το σκορ στο 38′ από τη βούλα του πέναλτι, με τον Μάνο να ισοφαρίζει στο 52′, επίσης στο πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα, για να έρθει ο νέος επιθετικός της ομάδας του Λουτσέσκου από τον πάγκο και να γίνει η “χρυσή” αλλαγή, πετυχαίνοντας ένα γκολ, που μπορεί να αποτελέσει ακόμη και “κλειδί” στη “μάχη” του τίτλου.

Παρακολουθήστε LIVE από το NewsIt.gr την εξέλιξη της αναμέτρησης

Το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα είναι το τελευταίο ενός ανεπανάληπτου πρώτου γύρου για τον ΠΑΟΚ, που θέλει να κλείσει έστω και καθυστερημένα με μια ακόμα νίκη.

Ο «δικέφαλος του Βορρά» θα έχει κερδίσει τους 14 από τους 15 αντιπάλους του στο φετινό πρωτάθλημα, με εξαίρεση την ισοπαλία με τον Ατρόμητο. Κάτι τέτοιο είχε κάνει μόνο τη σεζόν 1972-73, όταν είχε 14 νίκες και τρεις ισοπαλίες στον πρώτο γύρο, σε πρωτάθλημα μάλιστα 18 ομάδων, παίζοντας δηλαδή με 17 αντιπάλους.

Να θυμίσουμε πως η 15η αγωνιστική της Superleague διεξάγεται με καθυστέρηση ενάμισι μήνα. Η επίθεση στον διαιτητή Θανάση Τζήλο προκάλεσε την αποχή των διαιτητών στα τέλη Δεκεμβρίου και η τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου διεξάγεται σήμερα (30.01.2019) και αύριο.

Στα χρόνια της Superleague ο ΠΑΟΚ δεν έχει καταφέρει να κάνει για διαδοχικές χρονιές  νίκες στην Τούμπα με τον ΠΑΣ Γιάννινα! Τελευταία φορά που έγινε αυτό ήταν τον Ιανουάριο του 2003 και τον Οκτώβριο του 2009.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει νικήσει τέσσερις φορές στην Τούμπα, αλλά όλες στα τελευταία 11 παιχνίδια, από το 2001 και μετά. Ως τότε σε 13 αγώνες ο ΠΑΟΚ ήταν αήττητος στην έδρα του.

Η… παράδοση των δυο ομάδων

Νίκες ΠΑΟΚ: 25

Ισοπαλίες: 11

Νίκες ΠΑΣ: 12

Με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ

Νίκες ΠΑΟΚ: 16

Ισοπαλίες: 4

Νίκες ΠΑΣ: 4

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις