Κόσμος

Αισιόδοξος για συμφωνία με την Κίνα ο Ντόναλντ Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε αισιόδοξος για τις εμπορικές συνομιλίες με Κινέζους αξιωματούχους στην Ουάσινγκτον.

Τελική συμφωνία πάντως, όπως επεσήμανε ο κ. Τραμπ δεν υπάρξει, μέχρι να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ. Συνάντηση πάντως θα υπάρξει με τον αντιπρόεδρο της κινεζικής κυβέρνησης Λιου Χε στον Λευκό Οίκο μόλις ολοκληρωθούν οι επαφές.

«Οι βασικοί διαπραγματευτές της Κίνας για το εμπόριο βρίσκονται σε συνάντηση στις ΗΠΑ με τους εκπροσώπους μας. Οι συναντήσεις προχωρούν καλά, με καλές προθέσεις και πνεύμα και από τις δύο πλευρές», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

«Δεν θα υπάρξει τελική συμφωνία έως ότου ο φίλος μου πρόεδρος Σι και εγώ συναντηθούμε στο άμεσο μέλλον για να συζητήσουμε και να συμφωνήσουμε σε κάποια μακροχρόνια και δυσκολότερα σημεία”, ανέφερε. Τέλος ο κ.Τραμπ δήλωσε πως οι διαπραγματευτές εργάζονται για να ολοκληρώσουν μια συμφωνία, ενώ δεν θα υπάρχει «Τίποτα άλυτο στο τραπέζι».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ: Εξετάζει αποκλιμάκωση του πολέμου και μεταφορά της ευθύνης για το Στενά του Ορμούζ σε άλλες χώρες
«Βρισκόμαστε πολύ κοντά στην επίτευξη των στόχων μας, καθώς εξετάζουμε τη σταδιακή ολοκλήρωση των στρατιωτικών μας επιχειρήσεων στη Μέση Ανατολή σε ό,τι αφορά το τρομοκρατικό καθεστώς του Ιράν»
Ντόναλντ Τραμπ
Η Μέση Ανατολή στις φλόγες: Ο Τραμπ μιλάει για αποκλιμάκωση χωρίς «κατάπαυση του πυρός» και ετοιμάζεται να στείλει χερσαίες δυνάμεις
Οι ΗΠΑ φέρονται έτοιμες να κάνουν κατάληψη στο νησί Χαργκ για να πιέσουν το Ιράν να ανοίξει τα Στενά του Ορμούζ - Η Τεχεράνη απαντά με πυραυλικές επιθέσεις στο Ισραήλ και με επανεμφάνιση του Μοτζτάμπα Χαμενεΐ
Λίβανος