Κυριακή, 21 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Βαθμολογική “ανάσα” για Αστέρα! “Βύθισε” τον Απόλλωνα

Βαθμολογική “ανάσα” για Αστέρα! “Βύθισε” τον Απόλλωνα

Ο Αστέρας Τρίπολης έφυγε με το “διπλό” από τη Ριζούπολη, επικρατώντας του Απόλλωνα Σμύρνης με 2-0, για την 19η αγωνιστική της Superleague. Οι Αρκάδες επέστρεψαν στις νίκες και ξέφυγαν από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μαρκ Φερνάντεθ, ο Αστέρας Τρίπολης πέρασε αλώβητος από τη Ριζούπολη, επικρατώντας του Απόλλωνα Σμύρνης με 2-0, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Superleague.

Οι Αρκάδες έφτασαν τους 21 βαθμούς και ξέφυγαν από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ η “Ελαφρά Ταξιαρχία” παρέμεινε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, δίχως ουσιαστικές ελπίδες για παραμονή στην κατηγορία.

Ο Αστέρας Τρίπολης μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, με τον Βαλιέντε να χάνει την ευκαιρία να κάνει το 1-0, όταν ο Χουάντερσον απέκρουσε δύσκολα σουτ του Βαλιέντε. Στο 19′, όμως, οι φιλοξενούμενοι άνοιξα το σκορ. Ο Κώτσιρας έκλεψε μια μπάλα και βρήκε τον Καλτσά, εκείνος σέντραρε από δεξιά  και ο Μαρκ Φερνάντεθ με κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Οι Αρκάδες εξακολούθησαν να έχουν τον έλεγχο και μετά το 0-1, απείλησαν δε εκ νέου στο 36΄ με σουτ του Καλτσά (απέκρουσε ο Χουάντερσον) και στο 38΄ με τον Μανιά, που βρήκε σε ετοιμότητα τον τερματοφύλακα του Απόλλωνα.

Οι φιλοξενούμενοι έβαλαν τη δικλείδα ασφαλείας στο 58ο λεπτό, και πάλι με τον Φερνάντεθ. Ο Ισπανός άσος πήρε τη μπάλα λίγο έξω από την περιοχή, την έφερε στο δεξί πόδι και πλασάροντας κάτω από τα πόδια του Κοντοέ την έστειλε στα δίχτυα για το 0-2, με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του.

Στο 66΄ ο Ρόλε πλάσαρε από κοντά πάνω στον Χουάντερσον, ενώ οι όποιες ελπίδες του Απόλλωνα να ξαναμπεί στο παιχνίδι εξανεμίστηκαν όταν η «βολίδα» του Οριουέλα σταμάτησε στο δοκάρι του Παπαδόπουλου, στο 77΄.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Μπάμπης Τεννές): Χουάντερσον, Οριουέλα, Στάθης, Κύργιας, Κοντοές, Γκίνο (51΄ Γαρουφαλιάς), Ντ΄ Ούρσο (73΄ Ρώσσης), Ακόστα (55΄ Ριβέρο), Μπεντινέλι, Ντεφεντερίκο, Ελ Χέλβε.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Παπαδόπουλος, Κυριακόπουλος (65΄ Ρολε), Πασαλίδης, Ορτέγκα, Βλάχος, Βαλιέντε, Μουνάφο (12΄ Ιγκλέσιας), Κώτσιρας, Φερνάντεθ, Καλτσάς (81΄ Ματρικάρντι), Μανιάς.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις