Πολιτική

Πολάκης για γρίπη: Ζούμε μια έξαρση, δεν είναι καμία καταστροφή, μην τρελαθούμε κιόλας

Οι νεκροί από τη γρίπη έχουν φτάσει τους 39, αλλά είναι λιγότεροι από άλλες χρονιές, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης. Μίλησε για fake news, επιτέθηκε στην αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ και έκρινε πως «δεν είναι και καμία καταστροφή. Μην τρελαθούμε κιόλας».

Ο Παύλος Πολάκης εμφανίστηκε το βράδυ της Κυριακής (10.02.2019) στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra και φυσικά το πρώτο ερώτημα που του τέθηκε ήταν για τη γρίπη.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας αναφερόμενος στη γρίπη μίλησε για «fake news και καταστροφολογία», που, όπως είπε, στη δημόσια υγεία, δεν είναι ανεκτά. «Το τελευταίο διάστημα ζούμε μια κατάσταση στην οποία οτιδήποτε γίνεται χρησιμοποιείται από την αντιπολίτευση και από, δυστυχώς, μια μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ για να παράξουν έναν φόβο, μια καταστροφή, στα πλαίσια μιας συγκροτημένης αντιπολιτευτικής διάθεσης», τόνισε.

[read4more]

Παράθεσε στοιχεία σχετικά με τους νεκρούς και τα κρούσματα από τη γρίπη τα προηγούμενα χρόνια. Το 2010-2011 τα κρούσματα ήταν 309 και οι νεκροί 101, στο 2015-2016 τα κρούσματα 372 και οι νεκροί 123, το 2017-2018 τα κρούσματα 50 και οι νεκροί 14.

Φέτος, μέχρι στιγμής και με επίσημα στοιχεία, που παρέθεσε ο Παύλος Πολάκης, 173 άτομα έχουν νοσήσει σοβαρά, μόνο 15% ήταν εμβολιασμένοι, ενώ οι 165 που νόσησαν, νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ. Ανάμεσα στους νεκρούς, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας υπάρχουν και άτομα που δεν ανήκαν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

«Ζούμε μια έξαρση της επιδημικής γρίπης, η πλειοψηφία στελεχών είναι Η1Ν1. Δεν είναι ήπια χρονιά, είναι πιο ισχυρό το στέλεχος. Αλλά δεν είναι καμία καταστροφή. Μην τρελαθούμε κιόλας», είπε ο Παύλος Πολάκης, σημειώνοντας πως «φέτος έχουν εμβολιαστεί περίπου 2 εκατ. άνθρωποι και υπάρχει απόθεμα εμβολίων. Ωυχραιμία, είναι μια επιδημία, χτυπάει κάποιους ανθρώπους. Λυπόμαστε βαριά για κάθε ανθρώπινη ζωή που χάνεται».

Αναφερόμενος στις ΜΕΘ, ο κ. Πολάκης είπε πως «το 2015 παραλάβαμε 438 κρεβάτια ΜΕΘ κι εξοπλισμένα 578», σημειώνοντας πως αυτή τη στιγμή τα λειτουργούντα κρεβάτια είναι 552.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας δεν υπάρχει ούτε μια οργανική θέση κενή από τις 188 θέσεις γιατρών. Αναφέρθηκε δε και στη λειτουργία του αξονικού τομογράφου στην Ικαρία και επιτέθηκε ξανά στα ΜΜΕ γιατί αυτό δεν το πρόβαλε κανείς «αντίθετα τα προηγούμενα χρόνια προβάλανε τον Γεωργιάδη τότε που τους τάιζε».

Ο Παύλος Πολάκης επιτέθηκε ξανά και στον Επίτροπο Υγείας (σ.σ. που τον κατέκρινε γιατί το τσιγάρο και του είχε απαντήσει μέσω Facebook), λέγοντας πως «θα περίμενα τον Ευρωπαίο επίτροπο να είχε την ευαισθησία και τα προηγούμενα χρόνια, για το 5ευρω και τους γιατρούς που έφευγαν από το σύστημα Υγείας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης στο Τζάνειο: Χτίζουμε βήμα βήμα ένα νέο ΕΣΥ – Οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης δεν κατευθύνονται σε λίγους
Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον 4ο και τον 5ο όροφο, όπου έχουν παραδοθεί αναβαθμισμένες μονάδες νευροχειρουργικής, χειρουργικής και παθολογικής αλλά και τις εγκαταστάσεις στον 1ο και τον 3ο όροφο, όπου τα έργα ολοκληρώθηκαν πέρυσι
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Τζάνειο
Βουλή: Live η συνεδρίαση για το πόρισμα για τον Χρήστο Τριαντόπουλο – «Επιβεβαιώνω το περιεχόμενο του υπομνήματός μου στην προκαταρκτική» λέει ο βουλευτής
Επεισοδιακή είναι η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για το πόρισμα της προανακριτικής που προτείνει την παραπομπή του Χρήστου Τριαντόπουλου στο Δικαστικό Συμβούλιο
Ο Χρήστος Τριαντόπουλος στη Βουλή 1
Βουλή: Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από την ψηφοφορία για τον Τριαντόπουλο – «Συνενόχους στη συγκάλυψη δεν θα βρείτε» είπε ο Σωκράτης Φάμελλος
Αποχώρησε από την Ολομέλεια της Βουλής ο ΣΥΡΙΖΑ πριν την έναρξη της ψηφοφορίας για την προκαταρκτική εξέταση για τον Χρήστο Τριαντόπουλο...
Συνεδρίαση της Βουλής για τον Χρήστο Τριαντόπουλο