Κόσμος

Ξέχασε πώς λένε το… κόμμα της η Καρενμπάουερ! Τους αποκάλεσε Σοσιαλδημοκράτες και “πάγωσε” η αίθουσα

Απίστευτη γκάφα από τη νέα επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ που μπέρδεψε το όνομα του κόμματός της.

Η κ. Καρενμπάουερ σε μια συνάντηση για την μεταναστευτική πολιτική μπερδεύτηκε και καλωσόρισε τα μέλη του κόμματός της αποκαλώντας τους «Σοσιαλδημοκράτες».

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που δεν είμαστε εδώ απόψε μόνο ως Σοσιαλδημοκράτες, αλλά μαζί με τους φίλους μας από την CSU», είπε η κ. Καρενμπάουερ προκαλώντας αμήχανα γέλια από μέλη της CDU, περιλαμβανομένων υπουργών.

Αμέσως το διόρθωσε και προσπάθησε να εξηγήσει το γλωσσικό ολίσθημά της ως «κάτι που έχει να κάνει με το μεγάλο τραύμα που κατάφεραν οι Σοσιαλδημοκράτες στο κόμμα τους» σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις της αγοράς εργασίας που εισήγαγαν το 2005.

Η Bild το αποκάλεσε «ατύχημα που προκαλεί αμηχανία», ενώ το SPD συνέστησε στην Κραμπ-Καρενμπάουερ, που τα αρχικά της είναι AKK, να υιοθετήσει τον χαιρετισμό που χρησιμοποιούν οι Σοσιαλδημοκράτες μεταξύ τους.

«Αγαπητή @akk», έγραψε στο τουίτερ ο γενικός γραμματέας του SPD Λαρς Κινγκμπάιλ. «Ένα μικρό ‘τιπ ‘για το μέλλον: Λέμε ‘Αγαπητοί Σύντροφοι!’ Με αλληλέγγυους χαιρετισμούς».

Η συντηρητική συμμαχία CDU και CSU συνεργάστηκε με το SPD προκειμένου να ανανεώσουν τον «μεγάλο συνασπισμό» τους πέρυσι όταν οι συνομιλίες τους με δύο μικρότερα κόμματα για τον σχηματισμό συνασπισμού κατέρρευσαν.

Η εκλογή της Κραμπ-Καρενμπάουερ στην ηγεσία της CDU τη φέρνει σε θέση να γίνει η επόμενη καγκελάριος τη Γερμανίας και προσπαθεί να αφήσει το δικό της αποτύπωμα στο κόμμα. Η Μέρκελ έχει πει ότι δεν θα επιδιώξει την επανεκλογή της μετά τη λήξη της τρέχουσας κοινοβουλευτικής θητείας το 2021.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Απελπισία στα χαλάσματα μετά τον φονικό σεισμό στη Μιανμάρ - Σοκαριστικό βίντεο με μαίες που προσπαθούν να σώσουν νεογέννητα
«Δεν νομίζω ότι υπάρχει ελπίδα» λέει 25χρονος που προσπάθησε να σώσει τη γιαγιά του και τους θείους του από γκρεμισμένο κτήριο - Η στιγμή που γυναίκα γεννά στον δρόμο
Διασώστες στα χαλάσματα κτηρίου της Μπανγκόνγκ
Η στιγμή που τα νερά πισίνας σαρώνουν πεζούς στην Κίνα λόγω του σεισμού των 7,7 Ρίχτερ στη Μιανμάρ - Συγκλονιστικό βίντεο
Οι κάτοικοι στη Γιουνάν της Κίνας, στα σύνορα με τη Μιανμάρ, έζησαν εφιαλτικές στιγμές όταν εξαιτίας του σεισμού των 7,7 Ρίχτερ ξεχείλισαν το νερό της πισίνας σε ταράτσα κτιρίου
Νερά πισίνας σαρώνουν πεζούς στη Γιουνάν της Κίνας μετά τον σεισμό των 7,7 Ρίχτερ στη Μιανμάρ
«Και η Ελλάδα κινδυνεύει από σεισμούς όπως αυτός στη Μιανμάρ» λέει ο Άκης Τσελέντης
«Ακόμα και μακρινοί σεισμοί μεγέθους 7,5 έως 8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ μπορούν να επηρεάσουν στην Ελλάδα τα πολύ ψηλά κτίρια, μεγάλες γέφυρες, αγωγούς παροχής φυσικού αερίου και ανεμογενήτριες»
Διασώστες στα συντρίμμια κτιρίου μετά τον σεισμό στη Μιανμάρ
Παραλίγο τραγωδία πάνω από την Ουάσινγκτον - Airbus κινδύνευσε να συγκρουστεί με στρατιωτικό αεροσκάφος
Η FAA σκοπεύει να ζητήσει 2.000 προσλήψεις ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας φέτος, μετά τις ελλείψεις προσωπικού που αποκαλύφθηκαν στον απόηχο της αεροπορικής τραγωδίας της 29ης Ιανουαρίου
Ένα Aibus της Delta Airlines