Κόσμος

Ράμα: Μέρος της Αλβανίας το Κοσσυφοπέδιο – Συζητάμε με την Ελλάδα για τα σύνορα

Στο θέμα που τον… «καίει» και δεν είναι άλλο από το Κοσσυφοπέδιο αναφέρθηκε ο Έντι Ράμα. Και για να φτάσει σε αυτό που ήθελε να πει, ότι δηλαδή το Κοσσυφοπέδιο για τον ίδιο είναι μέρος της Αλβανίας, έφτασε να κάνει αναφορά και στις συζητήσεις με την Ελλάδα για τα σύνορα.

«Για μένα το Κοσσυφοπέδιο είναι μέρος της Αλβανίας. Τα υπόλοιπα είναι θέματα του Ραμούς», είπε ο Έντι Ράμα μιλώντας στην αλβανική τηλεόραση και σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού του Κοσσυφοπεδίου Ραμούς Χαραντινάι, σύμφωνα με τον οποίο, ο Αλβανός ομόλογός του «πιέζει περισσότερο από ό,τι είναι απαραίτητο στις εσωτερικές υποθέσεις του Κοσσυφοπεδίου».

«Τι συζητάμε σήμερα με την Ελλάδα; Τα σύνορα. Τι συζήτησε το Κοσσυφοπέδιο με το Μαυροβούνιο και όλα έγιναν; Τα σύνορα. Γιατί να μην συζητήσουμε τα σύνορα μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας; Θα τα συζητήσουμε, γιατί είναι μια διαδικασία οριοθέτησης», είπε ο Έντι Ράμα μιλώντας στην εκπομπή Real Story του καναλιού Vision Plus.

rama tv

«Για αυτό το λόγο, εμείς ως έθνος πρέπει να ανδρωθούμε και να μην συμπεριφερόμαστε όπως τα παιδιά της γειτονιάς. Θα μας κυνηγήσουν με τις πέτρες. Οι πολιτικοί σκέφτονται τις επικείμενες εκλογές, οι δημόσιοι άνδρες σκέφτονται για την επόμενη γενιά», σημείωσε ο Ράμα.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός επιτέθηκε, επίσης, σε όσους διαφωνούν με την άποψή του για την αλλαγή των συνόρων του Κοσσυφοπεδίου. «Αυτοί παρουσιάζονται σαν απεσταλμένοι από το Θεό, με θεϊκό διάταγμα, για την προστασία του έθνους από εκείνους που σκέφτονται διαφορετικά. Η συντομότερη διαδρομή που θέλουν αυτοί μπορεί να μας τραβήξει περισσότερο. Για μένα υπάρχει μια απλούστερη διαδρομή που πρέπει να ληφθεί υπόψη».

Κατά τον Έντι Ράμα «η ένωση μεταξύ Αλβανίας και Κοσσυφοπεδίου δεν είναι σχέδιο Β, αλλά το Σχέδιο Α και δεν φαντάζομαι την ένωση στον 21ο αιώνα ως φοκλοριστική πράξη».

Με πληροφορίες από echedoros-a.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πάπας Φραγκίσκος στη βασιλική του Αγίου Πέτρου για πρώτη φορά μετά τη σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του
Μέχρι αύριο θα γίνει γνωστό αν ο 88χρονος Ποντίφικας θα μπορέσει να χοροστατήσει στις τελετές της Μεγάλης Εβδομάδας του Καθολικού Πάσχα, το οποίο φέτος συμπίπτει με το Ορθόδοξο
Ο Πάπας Φραγκίσκος εκφωνεί το μήνυμά του «Urbi et Orbi» (Προς την πόλη και τον κόσμο) στην πλατεία του Αγίου Πέτρου
Μέλη της Greenpeace έβαψαν κόκκινα τα νερά σιντριβανιού στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Λονδίνο για τον εξοπλισμό του Ισραήλ
Μέλη της οργάνωσης έριξαν στη λιμνούλα του σιντριβανιού ένα κόκκινο υγρό, το οποίο μετέφεραν σε δοχεία με την επιγραφή «Σταματήστε να οπλίζετε το Ισραήλ»
Μέλη της Greenpeace έριξαν κόκκινη μπογιά στη λίμνη του σιντριβανιού της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Λονδίνο