Δευτέρα, 8 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Βενεζουέλα: Μέτρα κατά της κυβέρνησης θα ανακοινώσουν οι ΗΠΑ

Βενεζουέλα: Μέτρα κατά της κυβέρνησης θα ανακοινώσουν οι ΗΠΑ
photo Reuters

Συγκεκριμένα μέτρα και σαφείς ενέργειες για να αντιμετωπιστεί η κρίση στη Βενεζουέλα θα ανακοινώσουν οι ΗΠΑ σύμφωνα με αξιωματούχο της κυβέρνησης.

Αυτό έκανε γνωστό αξιωματούχος της κυβέρνησης τονίζοντας παράλληλα πως ότι συνέβη με την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Βενεζουέλα δεν αφήνει πολλές επιλογές.

Ο αξιωματούχος αρνήθηκε να δώσει πληροφορίες για το είδος των νέων μέτρων που θα αναγγείλει ο Μάικ Πενς κατά την ομιλία που θα εκφωνήσει κατά την σύνοδο κορυφής αφού συναντηθεί με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα Χουάν Γκουαϊδό.

«Αυτά που συνέβησαν χθες δεν θα μας αποτρέψουν από το να περάσουμε την ανθρωπιστική βοήθεια στο έδαφος της Βενεζουέλας…ο αντιπρόεδρος θα ανακοινώσει συγκεκριμένα μέτρα…θα πρέπει να περιμένετε να ανακοινώσει σαφείς ενέργειες αύριο στην ομιλία του στην Ομάδα της Λίμα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αμερικανός αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η ένταση στα σύνορα ανάμεσα στη Βενεζουέλα και στην Κολομβία εξομαλύνθηκε σήμερα έπειτα από την χθεσινή ημέρα των συγκρούσεων ανάμεσα στην αντιπολίτευση και την κυβέρνηση για την μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας, αλλά αυξάνεται η διεθνής πίεση επί του καθεστώτος του Νικολάς Μαδούρο, «οι μέρες του οποίου είναι μετρημένες», σύμφωνα με την Ουάσινγκτον.

Το Παρατηρητήριο για την Βία της Βενεζουέλας ανακοίνωσε ότι από τις χθεσινές συγκρούσεις στα σύνορα της χώρας έχει επιβεβαιώσει τον θάνατο τριών ανθρώπων, όλων στην πόλη Σάντα Ελένα, και τουλάχιστον 295 τραυματίες σε ολόκληρη την χώρα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις