Κόσμος

“Πετάει” για Βιετνάμ ο Τραμπ – Όλα έτοιμα για τη νέα σύνοδο με τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Αναχώρησε για το Βιετνάμ ο Ντόναλντ Τραμπ, όπου θα έχει την δεύτερη συνάντησή του με τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα συναντηθεί με τον Κιμ Γιονγκ Ουν στο Ανόι την Τετάρτη και την Πέμπτη, οκτώ μήνες μετά την πρώτη σύνοδο μεταξύ τους στη Σιγκαπούρη, τον Ιούνιο του 2018.

Το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One απογειώθηκε από την αεροπορική βάση Άντριους, κοντά στην Ουάσιγκτον, λίγο μετά τις 12.35 τοπική ώρα (19.35 ώρα Ελλάδας).

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος εμφανίστηκε αισιόδοξος σήμερα το πρωί για την έκβαση των συνομιλιών. «Θέλουμε την αποπυρηνικοποίηση» δήλωσε ενώπιον Αμερικανών κυβερνητών στον Λευκό Οίκο.

“Θα έχουμε μια εξαιρετική σύνοδο”

«Νομίζω ότι μπορούμε να έχουμε μια πολύ καλή σύνοδο. Πιστεύω ότι θα έχουμε μια πραγματικά εξαιρετική σύνοδο». Νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ έστειλε στο Twitter το εξής μήνυμα:

«Με μια πλήρη αποπυρηνικοποίηση, η Βόρεια Κορέα θα εξελιχθεί γρήγορα σε οικονομικό κινητήρα. Χωρίς αυτό, απλά θα παραμείνουμε στο ίδιο σημείο! Ο πρόεδρος Κιμ θα λάβει μια σοφή απόφαση!». Το προεδρικό αεροσκάφος των ΗΠΑ αναμένεται αύριο το βράδυ στο Ανόι, αφού κάνει μία στάση για ανεφοδιασμό.

Όσον αφορά τον Κιμ Γιονγκ Ουν, έφυγε το Σάββατο για το Βιετνάμ με το θωρακισμένο τρένο του. Θα διανύσει μια απόσταση σχεδόν 4000 χλμ που θα μπορούσε να διαρκέσει 60 ώρες.

Οι διπλωμάτες των δύο χωρών βρίσκονται ήδη στο Ανόι. Ωστόσο, δεν έχει διαρρεύσει καμία πληροφορία σχετικά με τις διαπραγματεύσεις τους.

“Ελπίζουμε να υπάρξει πρόοδος για την αποπυρηνικοποίηση”

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες διατύπωσε την ελπίδα ότι η επόμενη αμερικανοβορειοκορεατική σύνοδος στο Ανόι θα οδηγήσει στη λήψη «συγκεκριμένων μέτρων» για μια «πλήρη και επαληθεύσιμη αποπυρηνικοποίηση» της κορεατικής χερσονήσου.

«Ελπίζω ότι, στη Σύνοδο που θα διεξαχθεί στο Ανόι (…) οι ηγέτες της Λαϊκής Δημοκρατίας της Βόρειας Κορέας και των ΗΠΑ θα συμφωνήσουν σε συγκεκριμένα μέτρα για μια διαρκή, ειρηνική, πλήρη και επαληθεύσιμη αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου» επισήμανε ο επικεφαλής του ΟΗΕ, με την ευκαιρία μιας παρέμβασης ενώπιον της Σύνοδο για τον Αφοπλισμό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Έσοδα ρεκόρ για το Χονγκ Κονγκ από τις συναυλίες των Coldplay που παρακολούθησαν 200.000 κόσμου
Το Χονγκ Κονγκ στοιχηματίζει σε εκδηλώσεις - υπερπαραγωγές, καθώς η πόλη είναι κορυφαίος ασιατικός προορισμός για συναυλίες παγκόσμιας κλάσης, αθλητικά τουρνουά και πολιτιστικά θεάματα
Ο τραγουδιστής των Goldplay Κρις Μάρτιν
Η αγκαλιά του Πάπα Φραγκίσκου στον μικρό Εμάνουελ που έκλαιγε για τον νεκρό άθεο πατέρα του
Το παιδί, που ονομάζεται Εμάνουελ προσπαθεί να κάνει μια ερώτηση στον Πάπα κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στην ενορία του Αγίου Παύλου του Σταυρού στη Ρώμη τον Απρίλιο του 2018
Ο Πάπας Φραγκίσκος αγκαλιάζει τον μικρό Εμάνουελ
Στριμωγμένος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Καταγγελίες από τα Κατεχόμενα μέσω Ολλανδίας για εμπλοκή του σε σκάνδαλο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος
Ο δολοφονημένος Τουρκοκύπριος επιχειρηματίας Χαλίλ Φάλγιαλι «δείχνει» συνεργάτες του Ερντογάν – Η υπόθεση στην τουρκική Βουλή
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν 3