Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξάλλου δίνει έμφαση στην οικονομική του πολιτική, καθώς κορυφαίο ζήτημα στην ατζέντα που κομίζει στη ρωσική πρωτεύουσα είναι η προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα, προκειμένου να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.
Σημαντικό στοιχείο, σε κάθε περίπτωση, αποτελεί το γεγονός ότι οι Ρώσοι δείχνουν ν’ αποδέχονται ότι ο κ. Μητσοτάκης θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας, αφού γίνεται δεκτός σε υψηλό επίπεδο (από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών) και μόνο λόγω πρωτοκόλλου δεν θα έχει συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλάντιμιρ Πούτιν.
«Η Ελλάδα ενδιαφέρεται για τις ρωσικές επενδύσεις στον τουρισμό, τις μεταφορές, το εμπόριο και τα ακίνητα, όπως επίσης και για τη συμμετοχή της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων», δηλώνει σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων Tass ο κ. Μητσοτάκης, δίνοντας έτσι ξεκάθαρα το στίγμα του. Επίσης, τονίζει ότι οι Ρώσοι επενδυτές έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για τον αγροτικό τομέα στην Ελλάδα, καθώς και τους τομείς της υγείας και των ακινήτων, ενώ αναφέρεται ονομαστικά στην περίπτωση εξαγοράς της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη» από ρωσική εταιρεία.
Στην ίδια συνέντευξη, ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει ότι οι ρωσικές επιχειρήσεις μπορούν να βρουν διέξοδο στις δυτικές αγορές μέσα από την Ελλάδα. Να γίνει, δηλαδή, η Ελλάδα η πύλη για τα ρωσικά προϊόντα και τις επιχειρήσεις προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρεται και στη συμφωνία των Πρεσπών, καθώς είναι γνωστό πως η Μόσχα είναι αντίθετη με όσα συμφωνήθηκαν μεταξύ Τσίπρα – Ζάεφ. Και στη συνέντευξη αυτή, αλλά και σε όσα αναμένεται να συζητήσει με τον Ρώσο πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών επισημαίνει πως η θέση της ΝΔ είναι ότι ο συνδυασμός του ονόματος Βόρεια Μακεδονία με τη «μακεδονική» γλώσσα και εθνότητα είναι προβληματικός όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για τις περισσότερες περιοχές των Βαλκανίων, όπου έχει ενδιαφέροντα και… συμφέροντα, άλλωστε, η Μόσχα.