Τρίτη, 26 Νοε.
15oC Αθήνα

Σπύρος Θωμάς: Μυστήριο παραμένει ο θάνατος του εύζωνα – Το επικρατέστερο σενάριο

Σπύρος Θωμάς: Μυστήριο παραμένει ο θάνατος του εύζωνα – Το επικρατέστερο σενάριο

Σχεδόν δύο εβδομάδες μετά τον τόσο πρόωρο θάνατο του 24χρονου εύζωνα Σπύρου Θωμά τα αίτια της τραγωδίας παραμένουν αδιευκρίνιστα. Πού προσανατολίζεται η έρευνα.

Φως στα αίτια θανάτου του νεαρού εύζωνα Σπύρου Θωμά αναμένεται να ρίξει σχετική έρευνα που διεξάγεται. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Πελοπόννησος, η έρευνα εστιάζει στο ενδεχόμενο ο θάνατος του νεαρού εύζωνα να οφείλεται σε κάποια σπάνια πάθηση στην καρδιά, η οποία μπορεί να σχετίζεται με αιφνίδιους θανάτους νέων ή και αθλητών.

Ο εύζωνας από την Πάτρα πέθανε στις 22 Φεβρουαρίου, παρά τις εκτεταμένες προσπάθειες ανάνηψης που έγιναν μέσα στον θάλαμο της Προεδρικής Φρουράς, όπου ξεκουραζόταν μετά την υπηρεσία του. Ακόμα και μετά την ιατροδικαστική εξέταση για τον ξαφνικό του θάνατο, δεν έχει εντοπιστεί το παραμικρό πρόβλημα υγείας. «Γνωρίζαμε από την αρχή ότι η εκπαίδευση των Ευζώνων είναι απαιτητική, όμως είχε κάνει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις καρδιάς. Το παιδί ήταν αθλητής και είχε υποβληθεί στην Πάτρα πολλές φορές σε καρδιολογικές εξετάσεις και τεστ αντοχής. Εξετάσεις που επανέλαβε και κατά την κατάταξή του στο Στρατό αλλά και για την Προεδρική Φρουρά», αναφέρει στην εφημερίδα Πελοπόννησος ο πατέρας του Εύζωνα, Χρήστος Θωμάς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα της Πελοποννήσου, στην έρευνα συμμετέχουν η ιατροδικαστής και κοσμήτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χαρά Σπημιοπούλου, το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και ο καθηγητής Άρης Αναστασάκης, αναπληρωτής διευθυντής Μονάδας Κληρονομικών Παθήσεων Καρδιάς. «Είναι το μοναδικό κέντρο που ίσως μπορεί να δώσει απάντηση, αν υπάρχει πάθηση που μπορεί να επέφερε τον ακαριαίο θάνατο του παιδιού μου», ανέφερε ο πατέρας.

«Προσφερθήκαμε μάλιστα εθελοντικά, τόσο εγώ, όσο και ο ανήλικος αδελφός του, προκειμένου να γίνουν κάποιες ειδικές εξετάσεις. Το ίδιο θα γίνει και από την πλευρά της οικογενείας της συζύγου», πρόσθεσε. «Εστιάζουμε στην καρδιά, καθώς το παιδί παραπονέθηκε τις τελευταίες ημέρες για κάποια κόπωση, την οποία βέβαια εμείς συνδέσαμε με την αυστηρή εκπαίδευση, καθώς το παιδί μας δεν είχε ποτέ παρουσιάσει κάτι το οποίο θα έπρεπε να μας υποψιάσει. Απλά τις συγκεκριμένες ημέρες που μας παραπονέθηκε, είχε κάνει μόνο δύο βάρδιες στον Άγνωστο Στρατιώτη. Γι’ αυτό, και μόνο προς αυτή την κατεύθυνση μιας ανεξήγητης αιτίας κόπωσης μπορούμε να στραφούμε σε αυτή τη φάση», αναφέρει ο κ.Θωμάς.

Πηγή: taxydromos, με πληροφορίες από εφημερίδα Πελοπόννησος

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις