Πολιτική

Η Κασιμάτη «κάρφωσε» τους 3 βουλευτές που «την έδωσαν» για την ψηφοφορία στη συνταγματική αναθεώρηση

Η Νίνα Κασιμάτη ζήτησε την τιμωρία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Καραγιαννίδη και Μπαξεβανάκη και του Ιάσονα Φωτήλα της ΝΔ.

Τους τρεις βουλευτές που φωτογράφισαν και έδωσαν στη δημοσιότητα το ψηφοδέλτιό της κατά την πρώτη ψηφοφορία για την Αναθεώρηση του Συντάγματος «έδωσε» η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη από το βήμα της Βουλής.

Η κυρία Κασιμάτη κατονόμασε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Καραγιαννίδη και Δημήτρη Μπαξεβανάκη και τον βουλευτή της ΝΔ Ιάσονα Φωτήλα ως δράστες της φωτογράφισης σημειώνοντας ότι «τρεις άνδρες βουλευτές πήραν ψηφοδέλτιο γυναίκας συναδέλφου και αποφάσισαν ενώ τους είχε εμπιστευθεί το Σώμα να διαφυλάξουν τη διαδικασία της ψηφοφορίας και αποφάσισαν να το φωτογραφίσουν, να το διαρρεύσουν σε ΜΜΕ και να δημιουργήσουν εντυπώσεις για το πρόσωπο της βουλευτού…».

«Μου κάνει εντύπωση, ένας εξ αυτών μου ζήτησε συγγνώμη και είπε “τι να έκανα, να μάλωνα;”» συνέχισε η κυρία Κασιμάτη. «Υπάρχει μεγάλη υποχρέωση από εμάς, εκτός από να νομοθετούμε, να δίνουμε το παράδειγμα, να μην επιτρέπουμε να υποβαθμίζονται κορυφαίες διαδικασίες και να παραβιάζονται θεμελιώδη δικαιώματα όπως η ελευθερία της έκφρασης και να έχεις την ελεύθερη γνώμη…»

Η Νίνα Κασιμάτη ζήτησε την τιμωρία των τριών βουλευτών, καθώς όπως είπε «όταν τέτοια συμβαίνουν με ανοιχτές κάμερες στη Βουλή καταλαβαίνετε τι συμβαίνει πίσω από κλειστές πόρτες, η κακία έφερε βλακεία ή η βλακεία την κακία, να τύχουν πραγματικής μομφής»!

 

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Στα ευρωπαϊκά δικαστήρια ο Χρήστος Σπίρτζης για να ερευνηθεί η εμπλοκή του στην τραγωδία των Τεμπών
Ο Νικήτας Κακλαμάνης ανέφερε ωστόσο ότι δεν θα κάνει δεκτό το αίτημα του Χρήστου Σπίρτζη, λέγοντας ότι το αίτημα τον τιμά «αλλά δεν μπορεί να ικανοποιηθεί λόγω του κανονισμού της Βουλής»
Ο Χρήστος Σπίρτζης
Δημήτρης Παπαστεργίου: «Έρχεται παραγωγή τεχνητής νοημοσύνης στην Ελλάδα, ξεκίνησαν οι εξ’ αποστάσεως μαρτυρίες και ανακρίσεις»
«Αποκτάμε με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και από ευρωπαϊκούς πόρους προκειμένου να μπορούμε να παράγουμε Τεχνητή Νοημοσύνη εδώ. Σ’ ένα χρόνο θα είναι έτοιμο» λέει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Ο Δημήτρης Παπαστεργίου
Kυριάκος Μητσοτάκης: Νέος εξωδικαστικός μηχανισμός με 6 πρωτοβουλίες που διευρύνουν την περίμετρο και στα εισοδήματα της μεσαίας τάξης
«Σχεδόν 33,5 χιλιάδες δανειολήπτες πέτυχαν ''κούρεμα'' έως 30% στις οφειλές τους και νέα ρύθμιση για την αποπληρωμή τους έως 26 χρόνια», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου