«Προδότη» και «αλήτη» ήταν μερικές από τις (κόσμιες) λέξεις που άκουσε ο Νίκος Παππάς φτάνοντας στο Συνεδριακό Κέντρο του Κιλκίς για την ομιλία του. Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, πάντως, διατήρησε την ψυχραιμία του.
Οι κάτοικοι του Κιλκίς που ήθελαν να εκφράσουν τη διαφωνία τους με τη Συμφωνία των Πρεσπών είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς κοντά στην είσοδο του Συνεδριακή Κέντρου.
Ο κόσμος δεν ήταν πολύς, ανάμεσά τους απόστρατοι στρατιωτικοί, αλλά είχε συγκεντρωθεί πολύ ώρα πριν από την προγραμματισμένη ομιλία του Νίκου Παππά κοντά στην είσοδο του Συνεδριακού Κέντρου. Η αστυνομία, σύμφωνα με το eidisis.gr, είχε αποκλείσει στους δρόμους γύρω από το δημαρχείο του Κιλκίς και έτσι απέτρεψε το ενδεχόμενο η κατάσταση να ξεφύγει.
Δείτε τη στιγμή με τις αποδοκιμασίες που δέχτηκε ο Νίκος Παππάς
Δέκτης αποδοκιμασιών έγινε και νωρίτερα, το μεσημέρι της Τρίτης, ο Νίκος Παππάς, όταν βρέθηκε στο χωριό Μεταμόρφωση του δήμου Παιονίας. «Προδώσατε τη Μακεδονία» του είπε ένας ηλικιωμένος άνδρας, ενώ δημοτικός σύμβουλος του επέδωσε ψήφισμα με το οποίο χαρακτηρίζονταν ανεπιθύμητοι όσοι ψήφισαν τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Νίκος Παππάς: Ήταν δυο άτομα το πρωί και “βαριά” 10 το βράδυ
Από την πλευρά του, ο Νίκος Παππάς, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (20.03.2019) στο ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο” τόνισε πως οι αποδοκιμασίες στο Κιλκίς δεν ήταν τόσο έντονες όσο παρουσιάζονται.
«Γνωστοί κύκλοι θέλουν τα μεμονωμένα φαινόμενα να τα μεγαλοποιούν και να αναδεικνύουν μια πραγματικότητα που δεν ανταποκρίνεται σε αυτό που πραγματικά συνέβη. Οι διαμαρτυρίες στο χωριό έγιναν από δύο άτομα, ενώ στη βραδινή ομιλία ήταν βαριά 10 άτομα που διαμαρτυρήθηκαν», τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.
Συνεχίζοντας είπε: «Η υποδοχή από τους κατοίκους ήταν πολύ καλή, ξεναγηθήκαμε στο λαογραφικό μουσείο. Κάθισα στο ίδιο τραπέζι με τους προέδρους των κοινοτήτων Ευζώνων και Ειδομένης, -δηλαδή με ανθρώπους που διαφωνούμε στο θέμα του Μακεδονικού- και συζητήσαμε για το πως οι κάτοικοι των χωριών θα έχουν πρόσβαση στο τηλεοπτικό σήμα, μέσω της δράσης Καθολική Τηλεοπτική Κάλυψη. Αυτοί που πουλούσαν “μακεδονικό σανό” στον κόσμο, τον είχαν αφήσει στο “μαύρο” και χωρίς τηλεοπτικό σήμα».
Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών και την επόμενη μέρα, είπε ότι «η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια πραγματικότητα και ο κόσμος των περιοχών της Βόρειας Ελλάδα περιμένει να δει τα πραγματικά οφέλη από την εφαρμογή της. Όσο περνάει ο καιρός θα πάθη καταλαγιάζουν. Οι κάτοικοι της Βόρειας Ελλάδας αντιλαμβάνονται τον εαυτό τους ότι βρίσκονται στις εσχατιές της Ελλάδας. Αυτό πάει να αλλάξει η Συμφωνία των Πρεσπών. Πρέπει να είναι η απαρχή της νέας Ελλάδας, που με αυτοπεποίθηση μπορεί να κοιτά προς τον Βορρά, να αναπτύσσει τις εμπορικές της σχέσεις, να συμβάλλει στα Βαλκάνια με την εξωτερική της πολιτική και να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο ανάπτυξης που θα χτυπά η καρδιά της ευρύτερης περιοχής. Είμαστε αποφασισμένοι να πείσουμε ακόμη και τους πολίτες που διαφωνούν, πως η Συμφωνία των Πρεσπών είναι προς όφελος και της καθημερινής τους ζωής και των εθνικών συμφερόντων».