Πέμπτη, 15 Αυγ.
32oC Αθήνα

“Στερεύει” το Λονδίνο από χρήματα ενόψει Brexit – Πάνω από 1 τρισεκ. λίρες “διώχνουν” οι εταιρείες

“Στερεύει” το Λονδίνο από χρήματα ενόψει Brexit – Πάνω από 1 τρισεκ. λίρες “διώχνουν” οι εταιρείες
photo intime

Τα περιουσιακά τους στοιχεία, ύψους περίπου ενός τρισεκατομμυρίων λιρών, μεταφέρονται εκτός Λονδίνου από τις εταιρείες ενόψει Brexit.

Αυτό εκτιμά η εταιρεία συμβούλων ΕΥ τονίζοντας παράλληλα πως η παράλληλη μετακίνηση θέσεων εργασίας να ξεπερνά τις 7.000 λόγω του Brexit. Τράπεζες, εταιρίες διαχείρισης κεφαλαίων και ασφαλιστικές εταιρίες στο Λονδίνο επεκτείνουν ή ανοίγουν νέα γραφεία στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε να αποφύγουν τα… χειρότερα από το Brexit.

Στην τελευταία της έκθεση Brexit Tracker, η EY ανέφερε ότι 23 εταιρίες έχουν ανακοινώσει τη μεταφορά περίπου 1 τρισεκ. λιρών σε περιουσιακά στοιχεία, σε σχέση με 800 δισεκ. λίρες το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ το Δουβλίνο παραμένει ο πιο δημοφιλής προορισμός για μετεγκατάσταση.

28 εταιρείες αναφέρουν πως σχεδιάζουν να ανοίξουν γραφεία στο Δουβλίνο μετά το Brexit, ενώ ακολουθούν η Φρανκφούρτη, το Λουξεμβούργο και το Παρίσι.

«Καθώς πλησιάζει η 29η Μαρτίου, οι εταιρίες επαναβεβαιώνουν ή επανεξετάζουν τις δηλώσεις που έκαναν για την έκταση των αλλαγών που εφαρμόζουν σε ό,τι αφορά το προσωπικό και τη λειτουργία τους, αλλά δεν βλέπουμε πολλές εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής — οι επιχειρήσεις εκτελούν τα σχέδιά τους σύμφωνα με τον προγραμματισμό», ανέφερε η EY σε ανακοίνωση.

Καθυστέρηση στο Brexit ζήτησε η Τερέζα Μέι

Η Τερέζα Μέι επιβεβαίωσε στη Βουλή το αίτημα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για μικρή διάρκειας καθυστέρηση του Brexit.  Επίσης ανακοίνωσε πως θα φέρει και πάλι τη συμφωνία της για την αποχώρηση στο κοινοβούλιο προς ψήφιση.

Η Τερέζα Μέι υποστήριξε ότι το κοινοβούλιο ψήφισε την Πέμπτη υπέρ μίας μικρής παράτασης και ότι, λαμβάνοντας υπόψη αυτό, θα ήταν απαράδεκτο να εμπλακεί η χώρα στις ευρωεκλογές. Έτσι, ζήτησε στην επιστολή της προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, μία παράταση του άρθρου 50 μέχρι τις 30 Ιουνίου και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα προωθήσει άλλη μία κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή.

Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν, τόνισε πως το σχέδιο του κόμματός του για το Brexit απολαμβάνει μεγαλύτερη υποστήριξη στο κοινοβούλιο από αυτό της Μέι.

Μάλιστα την κατηγόρησε πως προσπαθεί να εξαντλήσει τον χρόνο όσον αφορά τη συμφωνία και της ζήτησε να απαντήσει αν θα δώσει την ευκαιρία στους πολίτες να απορρίψουν την συμφωνία της. Η Τερέζα Μει απάντησε στον κ. Κόρμπιν και έκανε λόγο για ασέβεια για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για το Brexit.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις