Κόσμος

Βρυξέλλες: Έδωσαν το ΟΚ στον Βίκτορ Όρμπαν να φτιάξει πυρηνικό σταθμό

Μία μέρα μετά την έξοδο από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), ο ακροδεξιός πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, άκουσε από τις Βρυξέλλες ευχάριστες ειδήσεις.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Όρμπαν, ο Πέτερ Σιγιάρτο, σε συνέντευξή του στο ρωσικό κανάλι “Ρωσία – 24”, δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας “Paksh – 2” στην Ουγγαρία, επισημαίνοντας ότι όλες οι τυπικές διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί.

Επεσήμανε ότι “αυτή την στιγμή όλες αυτές οι διαδικασίες ολοκληρώθηκαν και η ΕΕ έδωσε το πράσινο φως”.

Τα διάφορα έργα υποδομής έχουν ξεκινήσει και πρόσθεσε ότι την παρούσα στιγμή περίπου το 40% της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνεται στην Ουγγαρία διασφαλίζεται από τον πυρηνικό σταθμό, ενώ το ποσοστό αυτό θα αυξηθεί μόλις τεθεί σε λειτουργία κι ο δεύτερος πυρηνικός σταθμός.

Στα τέλη του 2014 η Ρωσία και η Ουγγαρία είχαν υπογράψει συμφωνία για την κατασκευή στον μοναδικό πυρηνικό σταθμό “Paksh”, δύο πρόσθετων ενεργειακών εγκαταστάσεων εξοπλισμένων με προηγμένης τεχνολογίας ρωσικούς πυρηνικούς αντιδραστήρες τύπου BBER – 1200 οι οποίοι ανταποκρίνονται στις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές αξιοπιστίας και ασφάλειας.

Βάσει της συμφωνίας η Ρωσία θα χρηματοδοτήσει το έργο “Paksh – 2” με δάνειο ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου έχει υπολογισθεί στα 12,5 δισεκατομμύρια €.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κυβερνοεπίθεση «βλέπουν» πίσω από το μπλακ άουτ σε Ισπανία, Πορτογαλία – Σε 6 έως 10 ώρες η αποκατάσταση
Κυκλοφοριακό κομφούζιο και τεράστια προβλήματα σε αεροδρόμια, μεταφορές και επικοινωνίες - Ανησυχία και για τα νοσοκομεία που λειτουργούν με γεννήτριες αυτήν την ώρα - Για ιστορικό μπλακ άουτ κάνουν λόγο οι ισπανικές Αρχές
Βαλένθια, Ισπανία 33
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
Τρόμος και πανικός μετά το μπλακ άουτ σε Ισπανία, Πορτογαλία και μέρος της Γαλλίας: «Σκέφτηκα ότι ήταν προοίμιο πολέμου»
Άγνωστα μέχρι τώρα τα αίτια - Τεράστια προβλήματα στις μετακινήσεις και στις επικοινωνίες - Εξετάζεται το σενάριο κυβερνοεπίθεσης - Συγκλονιστικές μαρτυρίες
Κόσμος στην Ισπανία ανεβαίνει με τις σκάλες μετά το μπλακ άουτ στην Ισπανία 3