Δεν είναι, όμως, ακόμη σαφές κατά πόσο η αποστολή στο διάστημα στέφθηκε με επιτυχία, καθώς η JAXA δεν έχει ακόμη λάβει φωτογραφίες
Στόχος του «βομβαρδισμού» ήταν σύμφωνα Ιαπωνική Διαστημική Υπηρεσία να δημιουργήσει ένα μικρό κρατήρα διαμέτρου τριών έως δέκα μέτρων, ανάλογα με το πόσο βραχώδες θα είναι το έδαφος. Αργότερα -μετά από δύο εβδομάδες και αφού θα έχει κατακαθίσει τελείως η σκόνη από την έκρηξη- το σκάφος θα προσεδαφιστεί για να μελετήσει την περιοχή και να συλλέξει δείγμα από το εκτεθειμένο πλέον υπέδαφος του αστεροειδούς, το οποίο προορίζεται για ανάλυση στη Γη.
Το κόστους 150 εκατομμυρίων δολαρίων σκάφος, που εκτοξεύθηκε το Δεκέμβριο του 2014, έχει ήδη στείλει τρία μικρά ρόβερ παρατήρησης πάνω στον αστεροειδή, ενώ τον έχει ήδη αγγίξει μια φορά για να πάρει ένα πρώτο δείγμα.
Το βάρους 600 κιλών σκάφος «Χαγιαμπούσα 2» είχε εκτοξευθεί το 2014 με προορισμό τον αστεροειδή «Ριούγκου», ο οποίος ανακαλύφθηκε το 1999 και βρίσκεται σε απόσταση 300 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από τη Γη. Έχει διάμετρο περίπου 900 μέτρων και ανήκει στην κατηγορία των δυνητικά επικίνδυνων για τη Γη αστεροειδών της ομάδας «Απόλλων».
Η επιστροφή των δειγμάτων στη Γη, αν όλα πάνε καλά, θα γίνει τον Δεκέμβριο του 2020 και θα ακολουθήσει η ανάλυσή τους στα επιστημονικά εργαστήρια. Οι Ιάπωνες είχαν κάνει μια ανάλογη αποστολή, αλλά μικρότερου βεληνεκούς, στον αστεροειδή Ιτοκάβα το 2005.