Δευτέρα, 26 Αυγ.
30oC Αθήνα

Φελίσιτι Χάφμαν: Δεν γλιτώνει την φυλακή η “απελπισμένη νοικοκυρά”

Φελίσιτι Χάφμαν: Δεν γλιτώνει την φυλακή η “απελπισμένη νοικοκυρά”

13 πλούσιοι γονείς. Ανάμεσά τους και μια σταρ του Χόλιγουντ. Πλήρωναν για να περνούν τις εξετάσεις τα παιδιά τους στο Κολλέγιο. Μέχρι που το σκάνδαλο αποκαλύπτεται. Και τώρα, κινδυνεύουν ακόμα και με είκοσι χρόνια φυλακή. Όχι δεν είναι το τρέιλερ της νέας ταινίας, της διάσημης ηθοποιού, Φελίσιτι Χάφμαν, αλλά ο εφιάλτης ο οποίος εκείνη και άλλοι 13 γονείς ζουν μετά την ανοησία που έκαναν να δωροδοκήσουν για να περνάνε τα παιδιά τους στις εξετάσεις.

Το σκάνδαλο που συγκλονίζει τις ΗΠΑ έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις αφού ανάμεσα στις 13 πάμπλουτες οικογένειες είναι και αυτή της Φελίσιτι Χάφμαν μιας σπουδαίας ηθοποιού που έγινε πολύ γνωστή από την συμμετοχή της στην σειρά «Desperate Housewives». Σύμφωνα με τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς της Βοστώνης, 13 από τους γονείς θα δηλώσουν ένοχοι για δωροδοκία.

Η Huffman,ομολόγησε ότι πλήρωσε 15.000 δολάρια σε ψεύτικη φιλανθρωπία με τον παραγωγό Rick Singer για να πετύχει η κόρη της στις εξετάσεις και να μπει στο Κολλέγιο.
Αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 20 χρόνια. Οι εισαγγελείς μετά την ομολογία της Χάφμαν θα αντιπροτείνουν την χαμηλότερη ποινή που είναι πρόστιμο 20.000 δολαρίων και 12 μήνες φυλάκιση με αναστολή. Τον τελικό λόγο θα έχει ομοσπονδιακός δικαστής.
«Αποδέχομαι πλήρως την ενοχή μου και έχω μετανιώσει πικρά και ντρέπομαι για ότι έκανα. Αποδέχομαι πλήρως την ευθύνη των πράξεών μου και τις συνέπειες που θα επιφέρουν», τόνισε η ηθοποιός σε δήλωσή της. Ντρέπομαι για τον πόνο που προκάλεσα στην κόρη μου, στην οικογένειά μου, στους φίλους, στους συναδέλφους μου και στην εκπαιδευτική κοινότητα. Ειδικά στους τελευταίους θέλω να ζητήσω συγγνώμη και ιδιαίτερα στους μαθητές που δουλεύουν σκληρά για να μπουν στο Κολλέγιο και στους γονείς τους που κάνουν μεγάλες θυσίες για να στηρίξουν τα παιδιά τους. Η κόρη μου δεν γνώριζε τίποτα για τις πράξεις μου και την πρόδωσα. Αυτή η πράξη που έκανα θα με στοιχειώνει για όλη μου την ζωή».
Ο παραγωγός Rick Singer ήταν ο ενδιάμεσος και βοηθούσε τους πλούσιους γονείς να “κλέβουν” στις εξετάσεις των παιδιών τους δωροδοκώντας προπονητές οι οποίοι παρουσίαζαν τα παιδιά ως διακεκριμένους αθλητέ ςέτσι ώστε να μπαίνουν πιο εύκολα στα Κολλέγια. Έτσι, άνοιγε ο δρόμος για τους σπουδαστές να μπαίνουν σε πανεπιστήμια όπως Yale, Stanford, University of Southern California και UCLA.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις