Κυριακή, 20 Οκτ.
17oC Αθήνα

Εκλογές 2019 – Άδωνις Γεωργιάδης στο newsit.gr: Κοντά στο 10% η διαφορά στις ευρωεκλογές – video

Εκλογές 2019 – Άδωνις Γεωργιάδης στο newsit.gr: Κοντά στο 10% η διαφορά στις ευρωεκλογές – video

Η διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες ευρωεκλογές θα είναι κοντά στο 10% εκτίμησε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ εμφανίστηκε βέβαιος για την εκλογική νίκη του κόμματός του και επιτέθηκε τόσο στον Αλέξη Τσίπρα όσο και στον Παύλο Πολάκη.

Μετά τον Δημήτρη Καιρίδη, τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, τον Πέτρο Κόκκαλη, στο στούντιο του newsit.gr βρέθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης, που επανέλαβε την εκτίμησή του, μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο, ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν στις 20 Οκτωβρίου.

Όσο για τις ευρωεκλογές; Εκτίμησε ότι η νίκη της Νέας Δημοκρατίας θα είναι τέτοια «δυο και τρεις φορές πάνω από 3,5%, κοντά στο 7% με 10% αλλά πιο κοντά στο 10%», όπως είπε, που «δεν θα αφήνει κανένα περιθώριο στον κ. Τσίπρα να υποκρίνεται ότι δεν έχασε συντριπτικά. Δεν νομίζω ότι θα μπορεί ο κ. Τσίπρας να πει εκείνο το βράδυ τίποτα παραπάνω, παρά μόνο αυτό που θα σας πω τώρα: θα βγει σαν κλαμένος μετανοηθής αμαρτωλός, θα πει “έλαβα το μήνυμα”, θα κάνει την επόμενη μέρα έναν ανασχηματισμό που θα βγάλει Πολάκη, Παπαγγελόπουλο, όλοι αυτοί θα εξαφανιστούν όλοι, όσοι κάνουν τη ζημιά θα φύγουν, θα πει “καλώ τους προοδευτικούς πολίτες να κάνουμε αγώνα για να μη γυρίσει η δεξιά” και θα μείνει μέχρι την τελευταία μέρα για να απολαύσει την εξουσία».

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι η «επιδοματική πολιτική Τσίπρα μας βρίσκει αντίθετους, αυτή είναι πολιτική Βενεζουέλας» και συμπλήρωσε ότι καμία περικοπή συντάξεων δεν προβλέπεται στο πρόγραμμα της ΝΔ. Υποσχέθηκε στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων αλλά δυο χρόνια μετά τις εκλογές για να μπορέσει η χώρα να βγάλει «δικά της» λεφτά.

Φυσικά, από τη συζήτηση δεν θα μπορούσε να λείψει η αναφορά στον Παύλο Πολάκη για τα όσα έγραψε κατά του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ, Στέλιου Κυμπουρόπουλου. Ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε τον αναπληρωτή υπουργό υγείας «άρρωστο, νοσηρό φαινόμενο, ένα από τα τέρατα που γέννησε η κρίση». «Σε καμία φυσιολογική κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να γίνει όχι μόνο υπουργός αλλά ούτε και κλητήρας στο υπουργείο Υγείας.  Το ότι τον κρατάει ο Τσίπρας τέσσερα χρόνια ενώ βρίζει τα κανάλια, τους πολιτικούς του αντιπάλους, το παίζει εθνικός εισαγγελέας, απολύει κόσμο χωρίς στοιχεία, συκοφαντεί (…) καταλαβαίνεις την άρρωστη σχέση που έχουν. Αλλά ομολογώ ότι αυτό που έκανε χθες ξεπέρασε και τον Πολάκη. Αυτό δεν είναι πια πολιτική αντιπαράθεση, ο άνθρωπος είναι άρρωστος, ψυχικά».

Αναφερόμενος δε στην υπόθεση Novartis τόνισε πως «δεν θα γίνει απολύτως τίποτα» και εξέφρασε την άποψη πως αν έκανε κάτι η Novartis, θα είναι βρει νομότυπο τρόπο να το κάνει.

Δείτε όλη τη συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις