Κυριακή, 28 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Λίβερπουλ όπως Παναθηναϊκός! Επανέλαβε το έπος του “τριφυλλιού”

Λίβερπουλ όπως Παναθηναϊκός! Επανέλαβε το έπος του “τριφυλλιού”

Η Λίβερπουλ πανηγύρισε μία μυθική πρόκριση απέναντι στην Μπαρτσελόνα, γράφοντας ιστορία, καθώς έγινε η τρίτη ομάδα μετά από Παναθηναϊκό και Μπαρτσελόνα που προκρίνεται στον τελικό του Champions League μετά από ήττα με τρία γκολ στον πρώτο ημιτελικό!

Η Λίβερπουλ κατάφερε να κάνει το…. ακατόρθωτο. Γύρισε από την “κόλαση” του 3-0 της Βαρκελώνης και με το εκπληκτικό 4-0 στο Άνφιλντ ξεπέρασε το εμπόδιο της Μπαρτσελόνα και προκρίθηκε στον τελικό του Champions League για δεύτερη σερί σεζόν.

Η  ομάδα του Κλοπ έγραψε ιστορία, καθώς έγινε μόλις η τρίτη της διοργάνωσης που ανατρέπει την εις βάρος της κατάσταση σε ημιτελικό, έχοντας χάσει με διαφορά τριών τερμάτων στο πρώτο παιχνίδι.

Όσο για το ποια είναι η πρώτη ομάδα; Ο Παναθηναϊκός! Το “τριφύλλι” είχε χάσει με 4-1 από τον Ερυθρό Αστέρα στη Σερβία για το Κύπελλο Πρωταθλητριών του 1970-71, αλλά στον επαναληπτικό της Λεωφόρου συνέτριψε τους Σέρβους με 3-0 και προκρίθηκε στον ιστορικό τελικό του “Γουέμπλεϊ”.

Η δεύτερη ομάδα που κατάφερε να κάνει κάτι ανάλογο ήταν η Μπαρτσελόνα της σεζόν 1985-86. Οι Καταλανοί ηττήθηκαν με 3-0 τον πρώτο ημιτελικό από τη Γκέτεμποργκ, ωστόσο στον επαναληπτικό επικράτησαν με το ίδιο σκορ στην κανονική διάρκεια και στα πέναλτι νίκησαν με 5-4.

Χρειάστηκαν να περάσουν 23 χρόνια για να έρθει η Λίβερπουλ να επαναλάβει αυτό το κατόρθωμα.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις