Παρασκευή, 23 Αυγ.
36oC Αθήνα

Ψήφος εμπιστοσύνης: LIVE η συζήτηση στην Βουλή

Ψήφος εμπιστοσύνης: LIVE η συζήτηση στην Βουλή

Συνεχίζεται η “κόντρα” στην Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης.
“Σκοτωμός” Τσίπρα – Μητσοτάκη την πρώτη μέρα της συζήτησης.
Για δουλειές του πατέρα του Αλέξη Τσίπρα με τον Παττακό έκανε λόγο νωρίτερα ο Άδωνις Γεωργιάδης, επικαλούμενος δηλώσεις του Βασίλη Λεβέντη,
Στο βήμα τώρα ο Παύλος Πολάκης. Δείτε ζωντανή εικόνα από την Βουλή.

Συνεχίζεται η συζήτηση στην Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, η οποία θα λήξει αργά το βράδυ της Παρασκευής (10.05.2019). Τον λόγο πήρε όπως ήταν αναμενόμενο ο Παύλος Πολάκης, για… τα μάτια του οποίου γίνεται η συζήτηση, καθώς η ΝΔ είχε καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του, την οποία η κυβέρνηση την μετέτρεψε σε πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας τόνισε στην αρχή της ομιλίας του πως για πρώτη φορά γίνεται πρόταση μομφής εναντίον υπουργού όχι για κάποια πράξη τους, αλλά για τον τρόπο με τον οποίο εκφράζεται στα social media…

Επιπλέον, ο κ. Πολάκης τόνισε πως τον κατηγορούν ως “γραφικό”, “φασίστα” και διάφορα άλλα, αναλύοντας στην συνέχεια μια σειρά από παραδείγματα που -κατά τον ίδιο- αποδεικνύουν το αντίθετο.

Ναι είμαι γραφικός“, τόνισε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως λέει αυτό που σκέφτεται, σε αντίθεση με κάποιους που τον έχουν χαρακτηρίσει “σκύλο” και “αρκουδιάρη”, αλλά “με καθώς πρέπει ύφος”.

Ναι είμαι φασίστας“, τόνισε επίσης με ειρωνική διάθεση, επιχειρηματολογώντας σχετικά το… γιατί δεν είναι.

Φινάλε με… πέρδικες, γιαούρτια και μαντινάδες ο Πολάκης

Στο κλείσιμο της ομιλίας του, ο Παύλος Πολάκης αναφέρθηκε σε μια αποστροφή που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Βουλή την Δευτέρα, 07.05.2019, όταν κατέθετε την πρόταση μομφής εναντίον του και τον χαρακτήρισε θρασύδειλο και τραμπούκο.

“Τους τραμπούκους να τους ψάξει στις παρέες του” είπε αρχικά ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος συνέχισε λέγοντας: “Για να καταλάβεις τον ψυχισμό των Σφακιανών, πρέπει να δεις το ηλιοβασίλεμα από τη Γαύδο και τα Σφακιά. Πρέπει να έχεις φάει γιαούρτι μόλις βγαίνει από το καζάνι, πρέπει να έχεις ακούσει την πέρδικα να κακαρίζει. Εγώ αυτά κουβαλώ, γι’ αυτό τα καταλαβαίνω“.

Του είναι φύσει αδύνατο να το καταλάβει, συνέχισε ο αναπληρωτής υπουργός αφιερώνοντας στον αρχηγό της ΝΔ την εξής μαντινάδα:

Πάντα ψηλά στέκει η κορφή,

κι’ας είναι χιονισμένη

τον βράχο δέρνει η θάλασσα,

μα πάλι βράχος μένει…“.

LIVE εικόνα από την Βουλή

Χτες Τετάρτη, στο άνοιγμα της συζήτησης, η κόντρα ανάμεσα σε Τσίπρα και Μητσοτάκη ήταν “στο κόκκινο”, με κατηγορίες ακόμα και σε προσωπικό επίπεδο.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε μάλιστα την οικογένεια Τσίπρα ότι έκανε περιουσία με δουλειές από την χούντα. Κάτι που ανέφερε και σήμερα ο αντιπρόεδρος του κόμματος Άδωνις Γεωργιάδης, καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει στα όσα είχε πει ο Βασίλης Λεβέντης, πως ο πατέρας του πρωθυπουργού έπαιρνε δουλειές από τον Πατακό.

Δείτε την ομιλία του Άδωνι Γεωργιάδη

Ο Αλέξης Τσίπρας πάντως είχε απαντήσει για το θέμα μέσω ανάρτησής του στο facebook.

Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί αύριο τα μεσάνυχτα με ονομαστική ψηφοφορία,αφού προηγηθούν οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων με τον Αλέξη Τσίπρα να ρίχνει την αυλαία.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις