Παρασκευή, 26 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Εκπληκτική τοιχογραφία σε σχολείο – Αυτό είναι το έργο τέχνης μετά από 4 ημέρες [pics, video]

Θεσσαλονίκη: Εκπληκτική τοιχογραφία σε σχολείο – Αυτό είναι το έργο τέχνης μετά από 4 ημέρες [pics, video]

Δύο καλλιτέχνες ζωγράφισαν με σπρέι επί τέσσερις ημέρες την πρόσοψη του σχολείου ύψους 8 μέτρων και πλάτους 20 μέτρων. Το τελικό αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό…

Μία ιδιαίτερη τοιχογραφία που ταξιδεύει τους Θεσσαλονικείς ενάμιση αιώνα πίσω κοσμεί από χθές το 12ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης. Δύο καλλιτέχνες ζωγράφισαν με σπρέι επί τέσσερις ημέρες την πρόσοψη του σχολείου ύψους 8 μέτρων και πλάτους 20 μέτρων στο πλαίσιο του “Thessaloniki Desing Week”, το οποίο διοργανώνεται για πρώτη φορά στην πόλη.

Ένα τρένο που κινείται πάνω στις ράγες και ο οδηγός του με χαρακτικό ύφος, τα οποία συνδέονται μεταξύ τους με πολύχρωμα σχήματα, μνημονεύουν τη δημιουργία του ελληνικού σιδηρόδρομου, που συμπληρώνει φέτος τα 150 χρόνια.

Τη δημόσια τοιχογραφία ανέλαβε το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς με φορέα υλοποίησης τη γνωστή καλλιτεχνική ομάδα Urban Act, συμμετέχοντας στη δράση «Ζωγραφίζοντας Σχολικά Κτήρια» του Design Week.

Στόχος του Γιώργου, ενός εκ των δύο καλλιτεχνών, που φιλοτέχνησαν τον τοίχο και ο οποίος υπογράφει τις εικαστικές του παρεμβάσεις με το ψευδώνυμο Life in Color, ήταν να δημιουργήσει μία «ταξιδιάρικη και ονειρική τοιχογραφία», η οποία θα είναι ανοιχτή στον θεατή για να την ερμηνεύσει.

«Η τέχνη πρέπει να ιντριγκάρει αυτόν που αντικρύζει το θέαμα. Να τον ζυμώνει και να μην χωνεύει την εικόνα που θα δει μέσα σε τρία δευτερόλεπτα» ανέφερε.

Εκμεταλλευόμενος τις διαστάσεις του τοίχου εξήγησε πως χρησιμοποίησε μεγάλους όγκους και σχήματα για να αλλάξει αισθητικά την αρχιτεκτονική του κτηρίου.

«Σκοπός μου ήταν να μετατρέψω τον επίπεδο καμβά σε μία πιο γλυπτική προσέγγιση και συνάμα, βέβαια, μινιμαλιστική λόγω των χρωμάτων. Εξάλλου βρισκόμαστε σε σχολείο, αλλά όπου και να δημιουργούσα θα έβαζα χρώματα».

Πηγή: voria.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις