Κόσμος

Σουηδία: Να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τον Ασάνζ ζήτησε ο εισαγγελέας

Την έκδοση εντάλματος για τη σύλληψη του Ασάνζ αναφορικά με την υπόθεση βιασμού στη Σουηδία ζήτησε ο εισαγγελέας.

Ο σουηδός εισαγγελέας που ηγείται της έρευνας σχετικά με τις κατηγορίες για βιασμό που βαραίνουν τον Τζούλιαν Ασάνζ ζήτησε σήμερα την έκδοση εντάλματος σύλληψης εναντίον του ιδρυτή του WikiLeaks, ανακοίνωσε η εισαγγελική αρχή.

Αν εγκριθεί η έκδοση του εντάλματος σύλληψης θα είναι το πρώτο βήμα στη διαδικασία έκδοσης του Ασάνζ από τη Βρετανία, όπου εκτίει ποινή φυλάκισης 50 εβδομάδων για παραβίαση των όρων αναστολής του.

Στις 13 Μαΐου, η Σουηδία άνοιξε εκ νέου την έρευνα για τις κατηγορίες για βιασμό εις βάρος του Ασάνζ που είχαν για πρώτη φορά διατυπωθεί εναντίον του το 2010.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ επέμεινε μπροστά στον Νετανιάχου στην πρότασή του να ελέγξουν οι ΗΠΑ τη Λωρίδα της Γάζας
«Θα ήθελα να σταματήσει ο πόλεμος και νομίζω πως θα σταματήσει κάποια στιγμή, αλλά όχι στο πολύ μακρινό μέλλον» τόνισε ο Αμερικανός Πρόεδρος μετά τη συνάντησή του με τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου στον Λευκό Οίκο