Κυριακή, 18 Αυγ.
28oC Αθήνα

Δυσκολεύτηκε η Κροατία! Με γκολάρα η Ισλανδία – video

Δυσκολεύτηκε η Κροατία! Με γκολάρα η Ισλανδία – video
Reuters

Επιστροφή στις νίκες για Κροατία και Ισλανδία στα προκριματικά του Euro 2020. Η “χρβάτσκα” νίκησε δύσκολα με 2-1 την Ουαλία του Ράιαν Γκιγκς, ενώ με 1-0 επικράτησαν οι Βορειοευρωπαίοι της Αβανίας. Γκολάρα πέτυχε ο Γκούντμουνσον.

Τις δύο νίκες σε τρεις αναμέτρησες στην προκριματική φάση του Euro 2020 έφτασε η φιναλίστ του περσινού παγκόσμιου Κυπέλλου, Κροατία. Η “χρβάτσκα” νίκησε δύσκολα μέσα στο Όσιγιεκ την Ουαλία (2-1)την οποία και άφησε ισόβαθμη στους 3 βαθμούς και στη δεύτερη θέση του 6ου ομίλου με την Σλοβακία (οι δύο αυτές ομάδες όμως έχουν δώσει μόνο δύο παιχνίδια).

Το σκορ άνοιξε στο 17′, με τον Λόρενς να πετυχαίνει αυτογκόλ και να κάνει το 1-0 για την Κροατία. Με την έναρξη της επανάληψης (48′), η “χρβάτσκα” έφτασε στο 2-0 με το τέρμα του Πέρισιτς. Η ομάδα του Ράιαν Γκιγκς κατάφερε να αγχώσει τους γηπεδούχους στο 77′, με τον Μπρουκς να μειώνει στο τελικό 2-1. Τόσο η Ουαλία, όσο και η Κροατία έχασαν αρκετές ευκαιρίες μέχρι τη λήξη, δίνοντας μεγάλο ενδιαφέρον στον αγώνα.

Την δεύτερη της νίκη μετά από τρεις αγώνες στον 8ο όμιλο έφτασε η Ισλανδία, που νίκησε με 1-0 την Αλβανία στο Ρέικιαβικ. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης ήρθε από εκπληκτική ατομική προσπάθεια του Γκούντμπουνσον.

Έτσι, η Ισλανδία έφτασε τους 6 βαθμούς στον όμιλο και την τρίτη θέση, έχοντας τους ίδιους με την πρωτοπόρο Γαλλία και την Τουρκία που ακολουθεί (οι δυο τους όμως έχουν δώσει δυο ματς).

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις