Ελλάδα

Πανελλήνιες 2019 – Θέματα: Στοιχεία Μηχανών ΕΠΑΛ

ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΗΧΑΝΩΝ - ΕΠΑΛ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2019. Συνεχίζονται και την Τρίτη οι Πανελλήνιες 2019, με το μάθημα Στοιχεία Μηχανών (ΑΟΔ) για τα ΕΠΑΛ.

Πανελλήνιες 2019: Σειρά έχει σήμερα Τρίτη το μάθημα Στοιχεία Μηχανών για τα ΕΠΑΛ. Η αγωνία στο… κόκκινο για χιλιάδες υποψήφιους στις Πανελλήνιες 2019, ενώ την ίδια στιγμή, ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι περίπου 100.000 υποψήφιοι όλων των κατηγοριών που θα συμπληρώσουν φέτος Μηχανογραφικό και θα διεκδικήσουν τις 78.336 θέσεις. Το Newsit.gr μεταδίδει τα θέματα όπως ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας και αμέσως μετά, σταδιακά θα δημοσιεύσει προτεινόμενες απαντήσεις για το εξεταζόμενο μάθημα Στοιχεία Μηχανών

Δείτε τα θέματα για το μάθημα Στοιχεία Μηχανών.

[pdf-embedder url=”https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2019/06/them_stxmhx_epal_c_hmer_190611.pdf”]

Η διαδικασία για τις Πανελλήνιες 2019 θα ολοκληρωθεί στις 18 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια και στις 20 του μήνα για τα Επαγγελματικά Λύκεια, ενώ οι εξετάσεις με τα ειδικά μαθήματα ολοκληρώνονται στις 2 Ιουλίου. Η ώρα έναρξης των εξετάσεων έχει οριστεί στις 08:30, και όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 και η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.

Δείτε όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις Πανελλήνιες 2019.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το υπουργείο Παιδείας εκτίναξε φέτος και τον αριθμό των εισακτέων στους 78.335, αριθμός αυξημένος κατά 3.643 σε σχέση με πέρυσι, με όλους τους επιτυχόντες των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων να εισάγονται από τον Σεπτέμβρη του 2019 για πρώτη φορά αποκλειστικά σε πανεπιστήμια, μιας και τα ΤΕΙ έχουν… εξαφανιστεί από τον χάρτη.

Το υπουργείο Παιδείας έχει εκδώσει μάλιστα και εγκυκλίους, όχι μόνο για την περίπτωση ξαφνικής ασθένειας την ώρα της εξέτασης, αλλά και για τις υποχρεώσεις των μαθητών κατά τη διάρκεια της εξέτασης, προειδοποιώντας μάλιστα ότι σε περίπτωση “αντικανονικής συμπεριφοράς”, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να μηδενιστεί το γραπτό.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Διαβάστε στην ειδική σελίδα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις Πανελλήνιες 2019

Οι οκτώ οδηγίες του υπουργείου Παιδείας

Στη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας αναγράφονται οι εξής οδηγίες για τη διενέργεια των Πανελληνίων εξετάσεων:

  • Οι επιτηρητές απαγορεύεται να παρέχουν οποιαδήποτε διευκρίνιση, πληροφορία ή επεξήγηση στους εξεταζόμενους εκτός των οδηγιών, διευκρινίσεων ή πληροφοριών που διαβιβάζονται σε αυτούς από την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων δια των Λυκειακών Επιτροπών, τις οποίες διανέμουν ή ανακοινώνουν στους εξεταζόμενους, χωρίς να προβαίνουν σε δικές τους διευκρινίσεις.
  • Οι επιτηρητές απαγορεύεται να φέρουν μαζί τους κινητό τηλέφωνο.
  • Οφείλουν να συμπεριφέρονται κατά τρόπο που να μη δημιουργεί πρόβλημα στους εξεταζόμενους αλλά και να ελέγχουν κατά τον αυστηρότερο τρόπο την πιθανότητα αντιγραφής ή συνεργασίας.
  • Εφιστάται ιδιαίτερα η προσοχή των επιτηρητών ώστε κατά την είσοδο των εξεταζομένων να τους ενημερώνουν ότι δεν πρέπει να παίρνουν μαζί τους σημειώσεις ή κινητά τηλέφωνα ή άλλα αντικείμενα που δεν επιτρέπονται και τα οποία πρέπει να παραμένουν εκτός αίθουσας και να μην επιτρέπουν την είσοδο σε όποιον δεν συμμορφώνεται με τις οδηγίες αυτές.
  • Μετά την παραλαβή και του τελευταίου γραπτού, ελέγχουν και παραδίδουν αμέσως τα γραπτά στη Λυκειακή Επιτροπή, προκειμένου αυτή να τα προωθήσει στο Βαθμολογικό Κέντρο.
  • Κατά τη διάρκεια της εξέτασης δεν επιτρέπεται στους εξεταζόμενους να βγουν από την αίθουσα εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις. Στην περίπτωση αυτή καλείται ο εφεδρικός/αναπληρωματικός επιτηρητής, ο οποίος συνοδεύει τον εξεταζόμενο έξω από την αίθουσα, ελέγχοντας τους χώρους που αυτός επισκέπτεται για την αποφυγή περίπτωσης δολίευσης των εξετάσεων. Σε καμιά περίπτωση δεν επιτρέπεται ο συνοδός να είναι καθηγητής του ίδιου Λυκείου που μετέχει με οποιαδήποτε ιδιότητα στη Λυκειακή Επιτροπή.
  • Οι επιτηρητές μαζί με τη ΛΕΕ είναι υπεύθυνοι για τον διαχωρισμό των υποψηφίων και για τη σωστή διανομή των θεμάτων, ώστε κάθε υποψήφιος να πάρει τα θέματα που αντιστοιχούν στην περίπτωσή του (Ημερήσια- Εσπερινά).
  • Εφιστάται ιδιαίτερα η προσοχή στους επιτηρητές για την επίδειξη αισθήματος ευθύνης πέραν του συνηθισμένου λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη διαφύλαξης του κύρους, της αξιοπιστίας και του αδιάβλητου της διεξαγωγής των εξετάσεων.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2019 – ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Η κατανομή των μαθητών στις αίθουσες εξέτασης γίνεται με αλφαβητική σειρά, με ευθύνη του διευθυντή του Λυκείου, ενώ η τοποθέτηση των μαθητών στις θέσεις και ο έλεγχος είναι ευθύνη των επιτηρητών. Σε περίπτωση αδελφών ή συγγενών μαθητών επιβάλλεται παρέκκλιση του κανόνα της αλφαβητικής σειράς.

Οι υποψήφιοι κατά την είσοδό τους στην αίθουσα της εξέτασης δεν επιτρέπεται να φέρουν μαζί τους βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό υγρό ή ταινία, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές, ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης πληροφοριών ή επικοινωνίας, ή άλλα αντικείμενα, εκτός από αυτά που επιτρέπονται σύμφωνα με τις οδηγίες της Κ.Ε.Ε. ή της Διεύθυνσης Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων. Για τον έλεγχο υπεύθυνοι είναι οι επιτηρητές.

Αν ο υποψήφιος που εξετάζεται στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα φέρει μαζί του στην αίθουσα στην οποία εξετάζεται αντικείμενο ή αντιγράφει κατά τη διάρκεια της εξέτασης από βιβλίο ή οποιουδήποτε είδους σημειώσεις ή από γραπτό δοκίμιο άλλου εξεταζομένου, ή θορυβεί και δε συμμορφώνεται με τις υποδείξεις των επιτηρητών επιχειρώντας να αντιγράψει ή εμποδίζοντας την εξέταση άλλων εξεταζομένων, απομακρύνεται από την αίθουσα εξέτασης και το γραπτό βαθμολογείται από τη Λυκειακή επιτροπή με τον κατώτερο βαθμό μηδέν (0).

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2019 – ΠΟΤΕ ΜΗΔΕΝΙΖΕΤΑΙ ΓΡΑΠΤΟ

Στη σχετική… βίβλο του υπουργείου Παιδείας για τις Πανελλήνιες 2019 επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι δεν επιτρέπεται ο μαθητής να έχει μαζί του ένα ή περισσότερα από τα αντικείμενα που περιγράφονται παραπάνω. Να αντιγράφει από το γραπτό άλλου εξεταζόμενου. Να αντιγράφει από βιβλίο ή οποιουδήποτε είδους σημειώσεις. Επίσης δεν επιτρέπεται να θορυβεί και να μη συμμορφώνεται με τις υποδείξεις των επιτηρητών και να εμποδίζει την εξέταση άλλων εξεταζόμενων και να δολιεύεται με άλλο τρόπο την εξέτασή του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για κάθε μια από τις παραπάνω περιπτώσεις, το υπουργείο Παιδείας διαμηνύει ότι «ο εξεταζόμενος απομακρύνεται από την αίθουσα εξέτασης με αιτιολογημένη απόφαση του Διευθυντή του Λυκείου, των επιτηρητών και των διδασκόντων». Αυτό σημαίνει ασφαλώς, όπως επισημαίνεται στην εγκύκλιο για τις Πανελλήνιες 2019, ότι «το γραπτό δοκίμιο βαθμολογείται με τον κατώτερο βαθμό μηδέν (0) με απόφαση του Διευθυντή του Λυκείου και μετά από εισήγηση των διδασκόντων το εξεταζόμενο μάθημα».

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2019 – ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΗΡΗΤΕΣ

Οι επιτηρητές απαγορεύεται να παρέχουν οποιαδήποτε διευκρίνιση, πληροφορία ή επεξήγηση στους εξεταζόμενους εκτός των οδηγιών, διευκρινίσεων ή πληροφοριών που διαβιβάζονται σε αυτούς από την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων δια των Λυκειακών Επιτροπών, τις οποίες διανέμουν ή ανακοινώνουν στους εξεταζόμενους, χωρίς να προβαίνουν σε δικές τους διευκρινίσεις. Οι επιτηρητές απαγορεύεται επίσης να φέρουν μαζί τους κινητό τηλέφωνο.

Οι επιτηρητές οφείλουν επίσης να συμπεριφέρονται κατά τρόπο που να μη δημιουργεί πρόβλημα στους εξεταζόμενους αλλά και να ελέγχουν κατά τον αυστηρότερο τρόπο την πιθανότητα αντιγραφής ή συνεργασίας.

Δείτε όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις Πανελλήνιες 2019.

Πρόγραμμα εξετάσεων των ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ

ΤΡΙΤΗ 11-6-2019: ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΗΧΑΝΩΝ,
ΤΡΙΤΗ 11-6-2019: ΑΡΧΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (ΑΟΔ),
ΤΡΙΤΗ 11-6-2019: ΝΑΥΣΙΠΛΟΪΑ ΙΙ,
ΤΡΙΤΗ 11-6-2019: ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ,
ΤΡΙΤΗ 11-6-2019: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ,
ΠΕΜΠΤΗ 13-6-2019: ΑΝΑΤΟΜΙΑ-ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ II / ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΝΑΤΟΜΙΑΣ-ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑΣ ΙΙ (ν.4473),
ΠΕΜΠΤΗ 13-6-2019: ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΑ 2 / ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΑ (ν.4473),
ΠΕΜΠΤΗ 13-6-2019: ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ / ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ-ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ (ν.4473),
ΠΕΜΠΤΗ 13-6-2019: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ,
ΣΑΒΒΑΤΟ 15-6-2019: ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ (Α.Ο.Θ.),
ΣΑΒΒΑΤΟ 15-6-2019: ΔΙΚΤΥΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ / ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ (ν.4473),
ΣΑΒΒΑΤΟ 15-6-2019: ΝΑΥΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ – ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΣΤΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ-ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ,
ΣΑΒΒΑΤΟ 15-6-2019: ΑΡΧΕΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ,
ΣΑΒΒΑΤΟ 15-6-2019: ΜΗΧΑΝΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΥΣΗΣ (ΜΕΚ)/ ΜΗΧΑΝΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΥΣΗΣ ΙΙ (ΜΕΚ II) (ν.4473),
ΤΕΤΑΡΤΗ 19-6-2019: ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ/ΜΗΧΑΝΕΣ ΠΛΟΙΟΥ ΙI (ν.4473),
ΤΕΤΑΡΤΗ 19-6-2019: ΥΓΙΕΙΝΗ,
ΤΕΤΑΡΤΗ 19-6-2019: ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΕΩΝ,
ΤΕΤΑΡΤΗ 19-6-2019: ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ,
ΤΕΤΑΡΤΗ 19-6-2019: ΨΗΦΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ,
ΠΕΜΠΤΗ 20-6-2019: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΥΛΙΚΩΝ,
ΠΕΜΠΤΗ 20-6-2019: ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ,
ΠΕΜΠΤΗ 20-6-2019: ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΨΥΞΗΣ-ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ,
ΠΕΜΠΤΗ 20-6-2019: ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ / ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ II (ν.4473).

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες, εκτός από το μάθημα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις ώρες.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2019 ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων στο πλαίσιο των Πανελληνίων 2019 θα διεξαχθούν από τις 21 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου. Συγκεκριμένα:

Στις 21/6 οι εξετάσεις στα Αγγλικά.
Στις 22/6 οι εξετάσεις των Γερμανικών και των Ισπανικών.
Στις 24/6 οι εξετάσεις στο ελεύθερο σχέδιο.
Στις 25/6 οι εξετάσεις στο γραμμικό σχέδιο.
Στις 26/6 οι εξετάσεις των Γαλλικών.
Στις 2/7 οι εξετάσεις των Ιταλικών.

Στη συνέχεια ακολουθούν οι εξετάσεις για τα τμήματα Μουσικών Σπουδών, για τα οποία η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι μετέθεσε τις εκλογές.

Στις 27/6 οι εξετάσεις στην Αρμονία.
Στις 28/6 οι εξετάσεις στον Έλεγχο Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων.
Στις 29/6 οι εξετάσεις στη Μουσική Αντίληψη και Γνώση.
Την 1η Ιουλίου οι εξετάσεις στη Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία.

Ως προθεσμία διεξαγωγής Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) ορίστηκε το διάστημα από την Τρίτη 18-6-2019 μέχρι και την Παρασκευή 28-6-2019.

Τι ισχύει για τις εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα

Σημειώνεται ότι η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα των ξένων γλωσσών και της Αρμονίας είναι τρεις (3) ώρες, των Σχεδίων (Ελεύθερο και Γραμμικό) είναι έξι (6) ώρες, του μαθήματος «Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων» είναι περίπου είκοσι (20) λεπτά. Επίσης, για το μουσικό μάθημα «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» η εξέταση της φωνητικής ή οργανικής μουσικής διαρκεί 2′ με 6′ λεπτά για κάθε υποψήφιο, για το μουσικό μάθημα «Μουσική Αντίληψη και Γνώση», η εξέταση έχει διάρκεια 30′ λεπτών, ενώ η εξέταση στο αντικείμενο της Μουσικής Γνώσης έχει διάρκεια 2 ωρών.

Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα