Πολιτική

Εκλογές 2019 – Ο Αντώνης Ρουπακιώτης υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών

Μετά τις 18:00 θυροκολλείται στη Βουλή το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυσή της και την προκήρυξη εκλογών. Ο Αντώνης Ρουπακιώτης αναλαμβάνει υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών. Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ η Έφη Αχτσιόγλου – Θα είναι επικεφαλής στο Επικρατείας. «Κλείδωσαν» τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στην επαρχία – Που υπάρχουν ακόμα… ανοιχτές θέσεις.

Η χώρα έχει μπει για τα καλά σε προεκλογική περίοδο και όπως επιτάσσει η πολιτική παράδοση μέσα στις επόμενες μέρες θα αντικατασταθεί ο υπουργός Εσωτερικών, ο αρμόδιος δηλαδή για τη διενέργεια των εκλογών.

Ο Αντώνης Ρουπακιώτης θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών, ενώ, όπως έχει γράψει το newsit.gr, η Έφη Αχτσιόγλου θα είναι εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου θα αναλάβει ο Λευτέρης Κρέτσος.

ΣΥΡΙΖΑ για πρόγραμμα ΝΔ

Αύριο (12.06.2019) εν τω μεταξύ αναμένεται να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να δώσει το τελικό ΟΚ στα ψηφοδέλτια του κόμματος. Μέχρι και αυτή τη στιγμή οι πληροφορίες λένε ότι στην επαρχία έχουν κλείσει το 100% τα ψηφοδέλτια, ενώ στην Αθήνα το ποσοστό είναι στο 90%.

Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας αναμένεται να είναι επικεφαλής Έφη Αχτσιόγλου, ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Ευάγγελος Αποστολάκης, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι δεν αποκλείεται να συμπεριληφθεί και το όνομα του στελέχους της ΔΗΜΑΡ, Δημήτρη Χατζησωκράτη.

Αλλαγή στο σχεδιασμό αναφορικά με το που θα είναι υποψήφιος, υπάρχει για τον Αλέξη Χαρίτση, αφού όλα δείχνουν πως θα “κατέβει” στη Μεσσηνία, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος θα είναι υποψήφιος στη Β’ Αθηνών, στο βόρειο τομέα.

[read4more]

Στο ίδιο ψηφοδέλτιο με τον Γιώργο Κατρούγκαλο, υποψήφιοι θα είναι τον Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Τάσος Πετρόπουλος, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο δικηγόρος Γιάννης Ματζουράνης, η Αννέτα Καββαδία, η Ελένη Αυλωνίτου, ο Γιώργος Κυρίτσης και ο Κώστας Ζαχαριάδης.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος λέγεται ότι θα βρεθεί στο ψηφοδέλτιο της Α’ Αθήνας, όπως και οι Νίκος Βούτσης, Νίκος Φίλης, Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Στον Νότιο τομέα της Β’ Αθήνας θα γίνει πραγματική μάχη αφού υποψήφιοι θα είναι ο Νίκος Παππάς, η Θεανώ Φωτίου, ο Νίκος Ξυδάκης, ο Γιάννης Μπαλάφας, ο Γιώργος Βασιλειάδης, η Βασιλική Κατριβάνου, η Ραλλία Χρηστίδου, αλλά και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και υπουργός Τουρισμού Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Στον Δυτικό τομέα την ψήφο των πολιτών αναμένεται να ζητήσουν ο Γιάννης Δραγασάκης, ο Δημήτρης Βίτσας, ο Νίκος Τόσκας, η Χαρά Καφαντάρη, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Παναγιώτης Ρήγας και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος προερχόμενος από τους ΑΝΕΛ.

Στο Ηράκλειο της Κρήτης ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης θα βρεθεί στο ίδιο ψηφοδέλτιο με τον πρώην βουλευτή του Ποταμιού Σπύρο Δανέλλη ενώ στα Χανιά υποψήφιοι θα είναι ο Γιώργος Σταθάκης και ο Παύλος Πολάκης.

Η Όλγα Γεροβασίλη θα είναι υποψήφια στην Άρτα και ο Ανδρέας Ξανθός στο Ρέθυμνο. Ο Χρήστος Σπίρτζης θα μετακομίσει στο υπόλοιπο Αττικής από τη Β΄ Αθήνας και μαζί του, σύμφωνα με πληροφορίες, θα πολιτευτεί και ο διευθυντής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, Γιώργος Τσίπρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον ΣΥΡΙΖΑ προσανατολίζονται να κάνουν όλα τα στελέχη περιοδείες σε όλη την Ελλάδα και οι μεγάλες συγκεντρώσεις θα γίνουν μόνο την τελευταία εβδομάδα πριν από τις εκλογές.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΗ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας: Αναγνωρίστηκε η οικουμενικότητα και η συμβολή της
Με την ανακήρυξη της 9ης Φεβρουαρίου ως «Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας» αναγνωρίζεται η παγκόσμια προσφορά της ελληνικής γλώσσας στην πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: «Δεν υπάρχει λόγος να γίνονται συναυλίες στα Εξάρχεια» – Αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ
«Δεν υπάρχει λόγος να γίνονται συναυλίες σε μία περιοχή τόσο πυκνοκατοικημένη και ουσιαστικά χρησιμοποιείται από κάποιους ως ορμητήριο για επεισόδια», επισήμανε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Το ΣτΕ ακύρωσε το πρόστιμο στη ΝΔ για τη διαρροή των email των αποδήμων – Παραμένουν όμως σε Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και δύο στελέχη της ΝΔ
Λόγω μη επαρκούς αιτιολογίας ακυρώθηκαν από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, τα πρόστιμα συνολικού ύψους 40.000 ευρώ που...
Συμβούλιο της Επικρατείας 7