Πολιτική

Εκλογές 2019 – ΣΥΡΙΖΑ: «Σαν την… Κοκκινοσκουφίτσα το προεκλογικό αφήγημα της ΝΔ»

Η απόφαση για την διεξαγωγή ενός debate την 1η Ιουλίου με τους αρχηγούς των κομμάτων που ήταν στη Βουλή και που θα κατέβουν στις επόμενες εκλογές – εκτός της Χρυσής Αυγής- μπορεί να ικανοποίησε εν μέρει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε ωστόσο τη δυνατότητα στα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος να συνεχίσουν να πιέζουν τη ΝΔ για μια συζήτηση ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και το Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως λένε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, το προεκλογικό αφήγημα της ΝΔ μοιάζει με το παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας. «Μιλάνε όλο για ανάπτυξη και για την μείωση των φόρων, μόνο που δεν λένε από που θα βρουν τα χρήματα για να πιάσουν τα πρωτογενή πλεονάσματα τα οποία για την Ευρώπη είναι αδιαπραγμάτευτα» επεσήμαναν χαρακτηριστικά. «Έτσι το σίγουρο είναι ότι μετά τη βόλτα στο δάσος θα δουν τα δόντια του λύκου».

[read4more]

Από την πρώτη στιγμή μάλιστα η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου με δήλωση της κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι έχει θέματα στο πρόγραμμα της τα οποία θέλει να κρύψει.

«Η ΝΔ αρνήθηκε κατηγορηματικά τη διεξαγωγή ενός debate μεταξύ του κ. Τσίπρα και του κ. Μητσοτάκη. Η στάση αυτή της ΝΔ γεννά ερωτηματικά. Τι ακριβώς φοβάται η αξιωματική αντιπολίτευση από μία τέτοια αντιπαράθεση;

Υπάρχουν πράγματα που θέλει να κρύψει από το πρόγραμμά της;

Click4more: Εντυπωσιακή στα λευκά η Μπέτυ Μπαζιάνα δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα!

Και τι, τελικά, το αρνητικό υπάρχει στη διεξαγωγή μιας προγραμματικής αντιπαράθεσης μεταξύ δύο υποψήφιων πρωθυπουργών, όπως συμβαίνει σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όπως συνέβαινε και σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις στη χώρα μας.

Αυτά είναι ερωτήματα που απευθύνονται στη ΝΔ, οφείλουν όμως να προβληματίσουν και κάθε πολίτη, ο οποίος έχει δικαίωμα να γνωρίζει το σχέδιο και το πρόγραμμα για την επόμενη μέρα, των κομμάτων που διεκδικούν τη διακυβέρνηση της χώρας» ανέφερε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι η ΝΔ επέλεξε την διεξαγωγή του debate με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς για δύο τουλάχιστον λόγους:

Click4more: Τότε Μεϊμαράκης, τώρα Μητσοτάκης, Τσίπρας… σταθερός! Debate ξανά 1.386 μέρες μετά την τελευταία “μάχη”!

Κατ αρχήν γιατί θεωρούν ότι μέσα στο κατακαλόκαιρο λίγος κόσμος θα καθίσει να παρακολουθήσει τους πέντε πολιτικούς αρχηγούς και τους πέντε δημοσιογράφους που θα κάνουν τις ερωτήσεις. Άρα μια πολύωρη και κουραστική συζήτηση δεν θα φέρει κανένα αποτέλεσμα καθώς εξ αιτίας κυρίως της διαδικασίας ο πρωθυπουργός πολύ δύσκολα θα μπορέσει να αναδείξει τα προβληματικά σημεία στο πρόγραμμα της ΝΔ.

Δεύτερον ο Αλέξης Τσίπρας θα δεχθεί την επίθεση όλων των άλλων  πολιτικών αρχηγών οι οποίοι θα του ασκήσουν κριτική για τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης του.

Εν τω μεταξύ σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί η υποψηφιότητα της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνας Παπακώστα στον νότιο τομέα ενώ σε ό,τι αφορά στην τέταρτη θέση στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ όλα δείχνουν ότι θα καλυφθεί από στέλεχος της διεύρυνσης.

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δημήτρης Παπαστεργίου: «Έρχεται παραγωγή τεχνητής νοημοσύνης στην Ελλάδα, ξεκίνησαν οι εξ’ αποστάσεως μαρτυρίες και ανακρίσεις»
«Αποκτάμε με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και από ευρωπαϊκούς πόρους προκειμένου να μπορούμε να παράγουμε Τεχνητή Νοημοσύνη εδώ. Σ’ ένα χρόνο θα είναι έτοιμο» λέει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Ο Δημήτρης Παπαστεργίου
Kυριάκος Μητσοτάκης: Νέος εξωδικαστικός μηχανισμός με 6 νέες πρωτοβουλίες που διευρύνουν την περίμετρο και στα εισοδήματα της μεσαίας τάξης
«Σχεδόν 33,5 χιλιάδες δανειολήπτες πέτυχαν ''κούρεμα'' έως 30% στις οφειλές τους και νέα ρύθμιση για την αποπληρωμή τους έως 26 χρόνια», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου
Κωστής Χατζηδάκης: Θα δώσουμε μέχρι εκεί που αντέχουμε - Το φθινόπωρο έρχεται μείωση άμεσων φόρων
«Δεν ήταν μια καλή στιγμή επικοινωνιακά» είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για τις δημόσιες τοποθετήσεις υπουργών και βουλευτών της ΝΔ για αυξήσεις και στα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης
Νικήτας Κακλαμάνης για Χρήστο Σπίρτζη: Το αίτημά του να ερευνηθεί για την 717 τον τιμά αλλά δεν μπορεί να ικανοποιηθεί λόγω του Συντάγματος
«Η Βουλή δεν έχει συστήσει Προκαταρτική Επιτροπή, άρα δεν έχει ασκηθεί καμία δίωξη για τον εαυτό του» εξήγησε ο Νικήτας Κακλαμάνης
Ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης