Ο κατηγορούμενος έχει κρίσιμο ρόλο στην υπόθεση καθώς ήταν μαζί με τον συγκατηγορούμενο του, Λέοντα Τσαλίκη το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου 2013 στη καφετέρια Κοράλλι και όταν είδε τον Παύλο Φύσσα και την παρέα του, κατηγορείται ότι ειδοποίησε τηλεφωνικά τον ιεραρχικά ανώτερο του στην οργάνωση, Ιωάννη Καζαντζόγλου, ο οποίος στη συνέχεια τηλεφώνησε στον πυρηνάρχη της Νίκαιας, Γιώργο Πατέλη και εκείνος με τη σειρά του στον βουλευτή Ιωάννη Λαγό. Στη συνέχεια φαίνεται να αποστέλλεται ομαδικό μήνυμα προς όλα τα μέλη της οργάνωσης για να πάνε στα γραφεία της Νίκαιας.
Κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο Ι. Άγγος υποστήριξε ότι βρέθηκε στην καφετέρια Κοράλλι, δίπλα στην παρέα του μουσικού, μαζί με τον συγκατηγορούμενο του Λέοντα Τσαλίκη για να δουν τον αγώνα Ολυμπιακός -Παρι Σεν Ζερμέν. Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, ήταν η παρέα του Φύσσα που τους προκάλεσε λεκτικά χωρίς αυτός και ο Τσαλίκης να αντιδράσουν.
Στην έναρξη της απολογίας του, ο Άγγος υποστήριξε πως όλα τα τηλέφωνα που έκανε σε μέλη της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, που ήταν και ο ίδιος μέλος, αφορούσαν είτε τον αγώνα είτε κάποια θέματα ενόψει της ίδρυσης Σωματείου στην Ζώνη του Περάματος.
Είπε επίσης ότι εξαιτίας της λεκτικής επίθεσης που δέχθηκαν στην καφετέρια αποφάσισαν να φύγουν λίγο μετά το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα και ότι από το σπίτι του λίγο μετά τα μεσάνυχτα άκουσε φασαρία και “τα ουρλιαχτά της κοπέλας του Φύσσα” οπότε κατέβηκε κάτω.
Τότε, υποστήριξε ότι από αστυνομικό της ΔΙΑΣ έμαθε πως “μαχαίρωσαν ένα παλικάρι και έχουν πιάσει κάποιον Ρουπακιά”. Τότε γύρισε σπίτι και τηλεφώνησε στον πυρηνάρχη της Νίκαιας Γιώργο Πατελη να τον ρωτήσει για τον Ρουπακιά γιατί τον ήξερε. Σύμφωνα με τον Άγγο, ο Πατέλης δεν ήξερε τίποτα.
Οι συνεχείς ερωτήσεις της προέδρου του Δικαστηρίου, Μαρίας Λεπενιώτη, οδήγησαν τελικά στην παραδοχή εκ μέρους του κατηγορουμένου ότι ήταν στην καφετέρια τηλεφώνησε στον συγκατηγορούμενο του Ιωάννη Καζαντζόγλου, στέλεχος της τοπικής Νίκαιας, για να του πει πως “είναι κάποιοι που μας ενοχλούν και θα φύγουμε”.
Πρόκειται για μία κρίσιμη παραδοχή καθώς το επίμαχο τηλεφώνημα σύμφωνα με την δικογραφία προκάλεσε την κινητοποίηση του Τάγματος Εφόδου που πήγε στο Κοράλλι και καταδίωξε τον Φύσσα λίγο πριν πέσει νεκρός από το μαχαίρι του Ρουπακιά.