Κόσμος

Brexit: Νέο δημοψήφισμα ζητά ο Τζέρεμι Κόρμπιν από τον επόμενο πρωθυπουργό

Ο ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, κάλεσε τον επόμενο πρωθυπουργό της χώρας να προχωρήσει σε δημοψήφισμα για το Brexit.

Ο κ. Κόρμπιν κάλεσε όποιον γίνει πρωθυπουργός, να θέσει σε δοκιμασία το σχέδιο για το Brexit με ένα δεύτερο δημοψήφισμα για την παραμονή ή την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, λέγοντας ότι το κόμμα του θα πραγματοποιήσει εκστρατεία υπέρ της παραμονής.

Μάλιστα σε επιστολή του προς τα μέλη του Εργατικού Κόμματος, ο κ. Κόρμπιν δήλωσε πως το κόμμα θα πραγματοποιήσει εκστρατεία για να παραμείνει η χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να αποφευχθεί ένα καταστροφικό Brexit των Συντηρητικών.

«Όποιος γίνει νέος πρωθυπουργός θα πρέπει να έχει την αυτοπεποίθηση να θέσει τη συμφωνία του ή τη μη συμφωνία για το Brexit και πάλι στην κρίση του λαού σε δημοψήφισμα», αναφέρει ο Κόρμπιν στην επιστολή.

«Σε αυτές τις συνθήκες, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι οι Εργατικοί θα κάνουν εκστρατεία υπέρ της Παραμονής και ενάντια στη μη συμφωνία ή σε μια συμφωνία των Τόρις που δεν προστατεύει την οικονομία και τις θέσεις εργασίας», προσθέτει.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πάπας Φραγκίσκος στη βασιλική του Αγίου Πέτρου για πρώτη φορά μετά τη σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του
Μέχρι αύριο θα γίνει γνωστό αν ο 88χρονος Ποντίφικας θα μπορέσει να χοροστατήσει στις τελετές της Μεγάλης Εβδομάδας του Καθολικού Πάσχα, το οποίο φέτος συμπίπτει με το Ορθόδοξο
Ο Πάπας Φραγκίσκος εκφωνεί το μήνυμά του «Urbi et Orbi» (Προς την πόλη και τον κόσμο) στην πλατεία του Αγίου Πέτρου
Μέλη της Greenpeace έβαψαν κόκκινα τα νερά σιντριβανιού στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Λονδίνο για τον εξοπλισμό του Ισραήλ
Μέλη της οργάνωσης έριξαν στη λιμνούλα του σιντριβανιού ένα κόκκινο υγρό, το οποίο μετέφεραν σε δοχεία με την επιγραφή «Σταματήστε να οπλίζετε το Ισραήλ»
Μέλη της Greenpeace έριξαν κόκκινη μπογιά στη λίμνη του σιντριβανιού της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Λονδίνο