Δευτέρα, 22 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Κλήρωση Champions League: Ελληνοτουρκική “μονομαχία” για τον Ολυμπιακό!

Κλήρωση Champions League: Ελληνοτουρκική “μονομαχία” για τον Ολυμπιακό!
ΦΩΤΟ intime

Ελληνοτουρκική “μονομαχία” έχει το πρόγραμμα για τον Ολυμπιακό, σε περίπτωση που καταφέρει να προκριθεί επί της Βικτόρια Πλζεν στο δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League, αφού θα βρει μπροστά του τη Μπασακσεχίρ.

Η δευτεραθλήτρια Τουρκίας, Μπασακσεχίρ, θα είναι το δεύτερο “εμπόδιο” του Ολυμπιακού προς τους ομίλους του Champions League, αν ξεπεράσει πρώτα αυτό της Βικτόρια Πλζεν, την οποία και αντιμετωπίζει αύριο (23/07, 20:00 LIVE από το Newsit.gr).

Ολυμπιακός – Κλήρωση Europa League: Με Αντβέρπ σε περίπτωση αποκλεισμού

Οι Πειραιώτες γνώριζαν εκ των προτέρων ότι θα αντιμετωπίσουν μία εκ των Μπριζ, Κράσνονταρ, Μπασακσεχίρ και ΛΑΣΚ Λίντσερ, με την κληρωτίδα να βγάζει τελικά τους Τούρκους του Ρομπίνιο.

Σύμφωνα με τη σημερινή κλήρωση της UEFA, το πρώτο ματς των δύο ομάδων θα γίνει στην Τουρκία (6 ή 7 Αυγούστου) και η ρεβάνς στο «Καραϊσκάκης»  στις 13 Αυγούστου.

Το προφίλ της Μπασακσεχίρ του… Ερντογάν!

Η Μπασακσεχίρ θεωρείται μια από τις ανερχόμενες δυνάμεις του τουρκικού πρωταθλήματος, αφού τα τελευταία χρόνια δίνει μέχρι τέλους “μάχη” για την κατάκτηση του, χάνοντας το στο φινάλε. Την περασμένη σεζόν κι ενώ βρέθηκε μπροστά στη βαθμολογία ακόμη και με δέκα βαθμούς, δεν σήκωσε την κούπα, χάνοντας τον τίτλο από την Γαλατασαράι.

Έχει μικρή… ιστορία, αφού ιδρύθηκε το 1990 ως τμήμα του αθλητικού συλλόγου Ισταμπούλ Μπουγιούκσεχιρ Μπελεντίγιεσπορ και δεν έχει καταφέρει να κατακτήσει κάποιον τίτλο. Αγωνίζεται στο Ολυμπιακό Στάδιο Ατατούρκ, το οποίο χρησιμοποιείται και για ματς της εθνικής Τουρκίας, ενώ είναι το μεγαλύτερο σε χωρητικότητα στην χώρα με 83.200 θέσεις.

Θερμός υποστηρικτής της ομάδας είναι ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έχει βρεθεί αρκετές φορές στις εξέδρες του γηπέδου της.

Οι πιο ποιοτικοί της παίκτες είναι ο Βραζιλιάνος, Ρομπίνιο, ο πρώην χαφ της Μπαρτσελόνα και της Ατλέτικο, Αρντά Τουράν, αλλά και ο Ντεμπά Μπα που έχει αγωνιστεί στην Τσέλσι μεταξύ άλλων. Στο ρόστερ της βρίσκεται και ο Στέφανο Ναπολεόνι που τον γνωρίζουμε από το πέρασμά του από τον Ατρόμητο και τον Λεβαδειακο!

Τα υπόλοιπα “ζευγάρια” των μη πρωταθλητών

Αϊντχόφεν ή Βασιλεία εναντίον ΛΑΣΚ

Μπριζ εναντίον Ντινάμο Κιέβου

Κράσνονταρ εναντίον Πόρτο

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις