Ελλάδα

Taxisnet – Φορολογικές δηλώσεις 2019: Εκπνέει η προθεσμία, έρχονται πρόστιμα!

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ 2019 - TAXISNET. Στην "καρδιά" του καλοκαιριού, οι φορολογούμενοι (φυσικά και νομικά πρόσωπα) μπορούν να υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις, ωστόσο η προθεσμία εκπνέει...

Η αρχική προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις έληγε στις 30 Ιουνίου. Ωστόσο, το υπουργείο Οικονομικών έδωσε παράταση και έτσι οι φορολογούμενοι (φυσικά και νομικά πρόσωπα) θα μπορούν να δηλώσουν τα εισοδήματα για το 2018 μέχρι τη Δευτέρα 29 Ιουλίου.

Σύμφωνα με την απόφαση για τις φορολογικές δηλώσεις 2019:

1. Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2018 των φυσικών προσώπων του άρθρου 3 του ν. 4172/2013, παρατείνεται μέχρι την 29η Ιουλίου 2019.

2. Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2018 των νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων του άρθρου 45 του ν. 4172/2013, που δεν έχουν υποβληθεί μέχρι τη δημοσίευση της παρούσας και των οποίων η προθεσμία υποβολής δεν έχει λήξει, παρατείνεται μέχρι την 29η Ιουλίου 2019.

Ο Υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, μάλιστα, ξεκαθάρισε «ότι δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων που εκπνέει στις 29 Ιουλίου. Άλλωστε, το σύστημα υποβολής φορολογικών δηλώσεων έχει ανοίξει από τις 28 Μαρτίου, διάστημα που θεωρείται ικανό και εύλογο για να έχουν τη δυνατότητα όλοι να υποβάλλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ταυτόχρονα με την υποβολή της φορολογικής δήλωσης θα πρέπει να πληρωθεί και η πρώτη δόση.

Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί περίπου 5 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις από τις συνολικά 6,2 εκατ. Μέχρι στιγμής από τις υποβληθείσες δηλώσεις μία στις τρεις (ποσοστό 32,51%) είναι χρεωστικές. Από τις 2.244.877 φορολογικές δηλώσεις έχει βεβαιωθεί πρόσθετος φόρος συνολικού ύψους 1.989.352.648 ευρώ, πράγμα που σημαίνει ότι ο μέσος φόρος φτάνει τα 886,17 ευρώ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στη δημοσιότητα η έκθεση του Πανεπιστημίου της Γάνδης για τα Τέμπη - «Τα έλαια σιλικόνης καίγονται»
Τονίζεται ότι «η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου της Γάνδης δεν συμμετείχε στην ανάλυση του ίδιου του ατυχήματος ούτε στη συγγραφή της έκθεσης όπως εκδόθηκε από τον ΕΟΔΑΣΑΑΜ»
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ 21