Παρασκευή, 27 Σεπτ.
24oC Αθήνα

Σπείρα που ρήμαζε σπίτια στα νότια προάστια εξάρθρωσε η αστυνομία

Σπείρα που ρήμαζε σπίτια στα νότια προάστια εξάρθρωσε η αστυνομία

Στην εξάρθρωση σπείρας που έκανε κλοπές σε σπίτια στα νότια προάστια της Αττικής προχώρησε η αστυνομία. Συνελήφθησαν τρία άτομα.

Σπείρα που είχε ρημάξει σπίτια στα νότια προάστια έπεσε στα δίχτυα της αστυνομίας. Συγκεκριμένα αστυνομικοί της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.) συνέλαβαν, τρεις αλλοδαπούς, μέλη της σπείρας ηλικίας 37, 26 και 23 ετών. Ακόμα ταυτοποιήθηκε ένας 24χρονος αλλοδαπός συνεργός τους, ο οποίος κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα Γλυφάδας για παράβαση του Ν. περί αλλοδαπών, ενώ αναζητούνται έτεροι συνεργοί τους.

Μετά από έρευνα προέκυψε ότι η σπείρα δρούσε το τελευταίο δίμηνο, κάνοντας κλοπές και διαρρήξεις από μονοκατοικίες και διαμερίσματα στις περιοχές της Γλυφάδας, Ελληνικού και Αργυρούπολης. Οι δράστες εκμεταλλευόμενοι την απουσία των ενοίκων έμπαιναν στα σπίτια από την κεντρική πόρτα είτε με τη χρήση αιχμηρού αντικειμένου είτε με κατάλληλο αντικλείδι – πασπαρτού και έκλεβαν κοσμήματα, χρήματα και διάφορα πολύτιμα αντικείμενα. Για τη δράση τους χρησιμοποιούσαν διαφορετικά «επιχειρησιακά» αυτοκίνητα ώστε με αυτό τον τρόπο να μην μπορούν να φτάσουν οι αστυνομικοί στα ίχνη τους.

Στην κατοχή των μελών της σπείρας βρέθηκαν κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, τσαντάκι ώμου, δύο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ. Παράλληλα μετά από έρευνες στο αυτοκίνητο και στα σπίτια των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν Τέσσερα τηλέφωνα, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, μία φωτογραφική μηχανή,
18 κολιέ, τέσσερα ζευγάρια σκουλαρίκια, τέσσερα δαχτυλίδια, δύο ρολόγια χειρός, μια αλυσίδα χειρός, δύο θήκες κοσμημάτων, 860 ευρώ, κλειδί πασπαρτού, κόφτης και φαλτσέτα.

Ως τώρα έχουν εξιχνιαστεί 11 περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών στις περιοχές της Γλυφάδας, Ελληνικού και Αργυρούπολης. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των μελών της σπείρας και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις