Κόσμος

Ο Τζόνσον καλεί Γερμανία και Γαλλία να συμβιβαστούν στο θέμα του Brexit

Σαφή προειδοποίηση προς Γερμανία και Γαλλία έκανε ο Μπόρις Τζόνσον σχετικά με το Brexit. «Θα αποχωρήσουμε στις 31 Οκτωβρίου είτε υπάρχει συμφωνία είτε όχι», είπε χαρακτηριστικά.

Αμετακίνητος όσον αφορά στο θέμα του Brexit είναι ο Μπόρις Τζόνσον. Ο βρετανός πρωθυπουργός κάλεσε σήμερα τη Γερμανία και τη Γαλλία να συμβιβαστούν στο θέμα του Brexit, προειδοποιώντας πως το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι έτοιμο να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου χωρίς συμφωνία, αν είναι απαραίτητο.

«Θα είμαστε έτοιμοι να αποχωρήσουμε στις 31 Οκτωβρίου — είτε υπάρχει συμφωνία είτε όχι», δήλωσε ο Τζόνσον στους δημοσιογράφους. «Ασφαλώς οι φίλοι και εταίροι μας στην άλλη πλευρά της Μάγχης δείχνουν κάποια απροθυμία να αλλάξουν τη θέση τους δεν πειράζει, είμαι πεπεισμένος ότι θα το πράξουν».

Στην ερώτηση τι προσδοκά με τις επισκέψεις του μέσα στην εβδομάδα σε Βερολίνο και Παρίσι, ο Τζόνσον δήλωσε: «Ελπίζω ότι θα συμβιβαστούν — είδαν ότι το κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου απέρριψε τρεις φορές τη Συμφωνία Αποχώρησης, το backstop απλώς δεν λειτουργεί, δεν είναι δημοκρατικό. Ελπίζω ότι θα δουν πως αρμόζει να συμβιβαστούν».

«Θέλω μια συμφωνία, είμαστε έτοιμοι να εργασθούμε με τους φίλους και εταίρους μας για να επιτύχουμε μια συμφωνία, όμως αν θέλεις μια καλή συμφωνία για το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει ταυτόχρονα να ετοιμάζεσαι για να αποχωρήσεις χωρίς συμφωνία», δήλωσε ο Τζόνσον.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στριμωγμένος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Καταγγελίες από τα Κατεχόμενα μέσω Ολλανδίας για εμπλοκή του σε σκάνδαλο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος
Ο δολοφονημένος Τουρκοκύπριος επιχειρηματίας Χαλίλ Φάλγιαλι «δείχνει» συνεργάτες του Ερντογάν – Η υπόθεση στην τουρκική Βουλή
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν 2
Πέφτει η δημοτικότητα του Ντόναλντ Τραμπ – Ασυγχώρητη για τους Αμερικάνους η κόντρα με το Χάρβαρντ
Αντίθετοι με τον έλεγχο των μουσείων, οι περισσότεροι Αμερικάνοι - Τα τρία τέταρτα των ψηφοφόρων θεωρούν πως ο Ντόναλντ Τραμπ δεν πρέπει να θέσει υποψηφιότητα για τρίτη θητεία
Ντόναλντ Τραμπ 1