Πέμπτη, 25 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Δένδιας: Ενημερώνει τα κόμματα για την ελληνοαμερικανική Συμφωνία Αμυντικής Συνεργασίας!

Δένδιας: Ενημερώνει τα κόμματα για την ελληνοαμερικανική Συμφωνία Αμυντικής Συνεργασίας!
Reuters (αρχείο)

Ο Νίκος Δένδιας ενημερώνει την Παρασκευή (4.10.2019) τα κόμματα για τη Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας -Η ΠΑ, κι ενώ καταφτάνει ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάικ Πομπέο.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα έχει διαδοχικές συναντήσεις από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι με τους εκπροσώπους των κομμάτων που μετέχουν στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), προκειμένου να τους ενημερώσει σχετικά με τη Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ.

Στην Αθήνα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, θα παραμείνει έως την Κυριακή (6.10.2019), ενώ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Πομπέο στην Αθήνα: Η ατζέντα των συζητήσεων

Στις συζητήσεις που θα έχει ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών στην ελληνική πρωτεύουσα επί τάπητος αναμένεται να τεθεί η πολύπλευρη αμυντική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ.

Έμφαση θα δοθεί στην ανανέωση της σύμβασης για χρήση της Βάσης της Σούδας, τη συνεχιζόμενη χρήση της Λάρισας για αποστολές αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, και τη χρήση του Λιμένα Αλεξανδρούπολης.

Στη συνέχεια, θα αρχίσουν οι επαφές για τον δεύτερο γύρο του ελληνοαμερικανικού Στρατηγικού Διαλόγου, ο οποίος άρχισε τον περσινό Δεκέμβριο.

Στο πλαίσιο του διαλόγου θα συζητηθούν περιφερειακά θέματα. Σε αυτά περιλαμβάνονται η συμπεριφορά της Τουρκίας, η διμερής συνεργασία για επενδύσεις, στο εμπόριο, στην ενέργεια και στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις