Ο κατηγορούμενος τόνισε πως δηλώνει αθώος, προσθέτοντας «δεν υφίσταται τίποτα, ούτε κάποιο επεισόδιο έγινε, ούτε υπάρχει κάποιος μάρτυρας για το πρόσωπο μου».
Παράλληλα, πρόσθεσε πως ο ίδιος πρώτα εκλέχτηκε βουλευτής στις εκλογές του 2012 και στη συνέχεια γνώρισε τον αρχηγό Νίκο Μιχαλολιάκο και του ζητήθηκε να γίνει υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής, και όχι μέλος.
Πρόεδρος: Το θεωρείτε λογικό ότι γνωρίσατε το γενικό γραμματέα μετά την εκλογή σας; Δεν σας ενδιέφερε να γνωρίσετε τον αρχηγό του κόμματος;
Κατηγορούμενος: Δεν είχα την εμπειρία. Με ενδιέφερε για το εθνικό συμφέρον. Μετά το Μάιο του 2012 μόλις εκλεχτήκαμε τον γνώρισα. Προσωπική επαφή δεν είχαμε νωρίτερα.
Ο πρώην βουλευτής σημείωσε απολογούμενος ότι «υπάρχουν άτομα περιθωριακά στη ζωή που προσπαθούν να βρουν πολιτικούς χώρους για να ικανοποιήσουν το εγώ τους», προσθέτοντας ότι το κόμμα δεν είχε μηχανισμούς για να απομακρύνει αυτούς τους ανθρώπους.
Χαρακτήρισε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και την επίθεση κατά του ΠΑΜΕ ως το κομβικό σημείο που τον οδήγησε στην ανεξαρτητοποίηση του. «Υπήρχε μία εικόνα ότι ήταν προβοκάτσια, ότι κάποιος παρείσφρησε στο κίνημα μέσα για να γίνει αυτό το συμβάν» είπε προσθέτοντας ότι στα «πηγαδάκια» όλοι ήταν σκεπτικοί.
Κατηγορούμενος: Ήταν ένα θέμα τρομακτικό και όλοι έλεγαν ότι κάποιος μπήκε στο κίνημα για να κάνει ζημιά.
Πάρεδρος: Ήταν μόνο προβοκάτσια; Και η πολιτική ευθύνη που ανέλαβε ο ίδιος ο Νίκος Μιχαλολιάκος;
Κατηγορούμενος: Αυτό έγινε πολύ πιο μετά. Το 2015 κοντά στις εκλογές σε μία συνέντευξη.
Επιπλέον πρόσθεσε πως τον ενδιαφέρει η Ελλάδα και τα παιδιά της προκαλώντας την αντίδραση της Μάγδας Φύσσα, που από το πρωί βρίσκεται στη δικαστική αίθουσα.
Κατηγορούμενος: Με ενδιαφέρει η Ελλάδα και τα παιδιά της χώρας. Με ενδιαφέρει να σώσω τα Ελληνόπουλα, ό τι μπορώ από αυτά.
Μάγδα Φύσσα: Το δικό μου γιατί το σκοτώσατε;
Στη συνέχεια, εξήγησε στο δικαστήριο πως η ανεξαρτητοποίησή του ήρθε όταν από άρχισαν να δημοσιοποιούνται κάποια πράγματα. «Έβλεπα ότι κάποιοι λειτουργούσαν πιο ακτιβιστικά, πιο ακραία. Ήμουν αντίθετος με τις παραλλαγές παντελόνια και τα κολλητά μπλουζάκια. Ήταν στυλ μιλιταριστικό που δεν είχε σχέση με εμένα. Η εικόνα μας δεν έδειχνε ένα καλό πρόσωπο στην κοινωνία και απομακρυνόταν ο κόσμος που ήθελε να μας στηρίξει» ανέφερε και εξήγησε ότι δεν διαμαρτυρήθηκε σχετικά, ωστόσο έφερε, όπως είπε, ενστάσεις σε μια κοινοβουλευτική ομάδα για τον τρόπο ντυσίματος και την εμφάνιση με τα κολλητά μπλουζάκια και τα εμφανή τατουάζ. Τόνισε δε πως υπήρχε «πολιτική ανωριμότητα από μικρές ομάδες που είχαν δημιουργηθεί και ντυνόταν ομοιόμορφα» δείχνοντας τις περιοχές της Νίκαιας και του Πειραιά, αφού «η υπόλοιπη Ελλάδα δεν είχε τέτοια θέματα».
Παράλληλα, υποστήριξε πως το καταστατικό της Χρυσής Αυγής δεν το διάβασε. «Του έριξα μια ματιά όταν κατατέθηκε στον Άρειο Πάγο. Και στο ΛΑΟΣ το ίδιο έκανα. Πιστεύω ότι συντάσσονται από κάποιους με νομικές γνώσεις και πάνε με αυτά που απαιτούνται από τον Άρειο Πάγο για να εγκριθεί. Τι παραπάνω θα είχε να εισφέρω;» αναρωτήθηκε. Όσο για το καταστατικό που έχει κατατεθεί από το δημοσιογράφο Δημ. Ψαρρά ως το πραγματικό είπε: «Κάποιος το έφτιαξε, δεν ξέρω ποιος και δεν ξέρω γιατί. Δεν έχει πέσει στην αντίληψη μου», τόνισε.