Παρασκευή, 5 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Σάλος! Κρέμασαν την “Γκρέτα Τούνμπεργκ” από γέφυρα στη Ρώμη! [pic]

Σάλος! Κρέμασαν την “Γκρέτα Τούνμπεργκ” από γέφυρα στη Ρώμη! [pic]

Ένα ομοίωμα της Γκρέτα Τούνμπεργκ, της 16χρονης ακτιβίστριας για το κλίμα, βρέθηκε κρεμασμένο από γέφυρα στη Ρώμη. Οι εικόνες προκαλούν σάλο και οργισμένες αντιδράσεις.

Το ομοίωμα φέρει τις χαρακτηριστικές πλεξούδες της Γκρέτα Τούνμπεργκ. Κρεμάστηκε σε ανισόπεδη γέφυρα κυκλοφορίας, στον αυτοκινητόδρομο Ρώμης-Φιουμιτσίνο και συνοδευόταν από το μήνυμα: «Η Γκρέτα είναι ο Θεός σας».

Το μήνυμα που ήταν γραμμένο στα αγγλικά (σ.σ. Greta is your God) είχε κρεμαστεί στα κάγκελα της γέφυρας, δίπλα από το σημείο απ’ όπου είχε κρεμαστεί η κούκλα που έμοιαζε με την Γκρέτα Τούνμπεργκ.

Αμέσως έσπευσαν στην περιοχή οχήματα της πυροσβεστικής και της αστυνομίας και κατέβασαν το ομοίωμα της 16χρονης ακτιβίστριας κατά της Κλιματικής Αλλαγής.

Η επιλογή της γέφυρας φαίνεται πως δεν ήταν τυχαία, καθώς ονομάζεται «Ισαάκ Νιούτον», προς τιμήν του πατέρα της θεωρίας για την βαρυτική έλξη και θεωρούμενου ιδρυτή της μοντέρνας φυσικής.

Click4more: Το… «δολοφονικό» βλέμμα της Γκρέτα Τούνμπεργκ στον Τραμπ! video

Η πράξη, εκτός από την ίδια την ιδέα της επιστήμης, αποτελεί και μία δυσφήμιση του αγώνα της ανθρωπότητας κατά της υποβάθμισης του σύγχρονου τρόπου ζωής, εκτιμούν στο σύνολό τους τα μέσα ενημέρωσης της Ιταλίας.

«Πράξη ντροπής» χαρακτήρισε το συμβάν αυτό η δήμαρχος της Ρώμης Βιρτζίνια Ράτζι. «Σε αυτήν και την οικογένειά της εκφράζουμε την αλληλεγγύη όλης της Ρώμης. Η στράτευσή μας για το κλίμα δεν κάμπτεται», υπογραμμίζει σε ανάρτησή της στο twitter.

Την ευθύνη για το ομοίωμα ανέλαβε μία άγνωστη ομάδα, που επονομάζεται «Οι ξύπνιοι» (Gli Svegli).

Σε ανάρτησή τους στο Facebook και το twitter, οι «Ξύπνιοι» απείλησαν και με άλλες ανάλογες «δράσεις». «Κρεμάσαμε την Γκρέτα Τούνμπεργκ στη Ρώμη. Η κούκλα έχει τα χαρακτηριστικά και τις πλεξούδες της. Θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις».

Το κείμενο για την ανάληψη της ευθύνης συνοδεύεται κι από φωτογραφία της κρεμασμένης κούκλας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, La Repubblica, huffingtonpost.it, Il Messaggero

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις