Κόσμος

Μακρόν σε Τραμπ: Να σταματήσει το “ταχύτερο” η εισβολή της Τουρκίας στη Συρία

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν με την Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ με θέμα την επίθεση στη Συρία.

Ο Μακρόν επεσήμανε στον πρόεδρο Τραμπ την ανάγκη η τουρκική επίθεση στη Συρία να τερματιστεί “το ταχύτερο”, σύμφωνα με τη γαλλική προεδρία.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης των δύο ηγετών, ο Μακρόν «υπογράμμισε την ανάγκη πριν απ’ όλα να αποτραπεί κάθε αναγέννηση του Νταές [σ.σ. ακρώνυμο του Ισλαμικού Κράτους στα αραβικά] στην περιοχή, να «υποστηριχθούν αυτοί που επικράτησαν στο πλευρό μας στο πεδίο της μάχης εναντίον των τρομοκρατών» και να «προστατευθεί ο άμαχος πληθυσμός», σημείωσε το Ελιζέ.

Ο κ.Μακρόν στάθηκε στην «ανάγκη να σταματήσει η τουρκική επίθεση το ταχύτερο. Η Γαλλία και οι ΗΠΑ, που έχουν κοινές ανησυχίες, θα συνεχίσουν να συντονίζονται στενά τις επόμενες ημέρες», πρόσθεσε η γαλλική προεδρία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Από την AI Barbie μέχρι το Ghiblification: Πώς το εργαλείο εικόνων του ChatGPT σαρώνει και «λυγίζει» την OpenAI
Από φιγούρες δράσης σε κουτιά μέχρι σκηνές του Λευκού Οίκου σε στυλ anime, το ChatGPT-4o τρελαίνει το διαδίκτυο και προκαλεί αντιδράσεις για πνευματικά δικαιώματα και υπερθέρμανση server
Barbie
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο κορονοϊός βγήκε από εργαστήριο – Στο στόχαστρο ο Φάουτσι για συγκάλυψη
Ο Λευκός Οίκος παραθέτει πέντε «επιχειρήματα» υπέρ της θεωρίας πως ο ιός ξέφυγε από εργαστήριο - Στη σελίδα για τον κορονοϊό δεσπόζει η φωτογραφία του Ντόναλντ Τραμπ
Ο Λευκός Οίκος πιστεύει ότι ο κορονοϊός βγήκε από εργαστήριο 24