Τη συγκλονιστική στιγμή που η νεαρή Γεζίντι, η Ασουά βρίσκει τη δύναμη να αντιμετωπίσει τον βιαστή και βασανιστή της, ενώ εκείνος δεν έχει καν το θάρρος (ας το πούμε έτσι και όχι πιο “λαϊκά”) ούτε καν να σηκώσει το κεφάλι του για να την κοιτάξει στα μάτια. Κι ας του ζητούσε να μην κοιτά το πάτωμα αλλά την ίδια.
Η συνάντηση ανάμεσα στην Ασουά και τον τζιχαντιστή βασανιστή της είναι άγνωστο πότε ακριβώς έγινε. Καταγράφηκε σε video από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών του Ιράκ και μεταδόθηκε το περασμένο Σάββατο από την ιρακινή τηλεόραση.
Το video διάρκειας 1,5 λεπτού, η νεαρή Γεζίντι ζητά επιτακτικά από τον βασανιστή και βιαστή της να την κοιτάξει στα μάτια. Να της πει γιατί της κατέστρεψε τη ζωή. Αλλά εκείνος έχει σκυμμένο συνεχώς το κεφάλι και δεν σηκώνει τα μάτια του από το πάτωμα. Να αισθάνθηκε ντροπή; Μάλλον είναι αργά. Γιατί μετάνιωσε (αν μετάνιωσε), μόνο όταν τον έπιασαν!
Η Ασουά έπεσε θύμα απαγωγής το 2014 και κατέληξε στα χέρια του Αμπού Χουμάμ, στελέχους του ISIS, όταν το Ισλαμικό Κράτος “έλυνε κι έδενε”. Ήταν μόλις 14 ετών όταν έζησε την κόλαση στα χέρια του τζιχαντιστή βιαστή της. Όταν κατάφερε να δραπετεύσει και να φτάσει στη Γερμανία, κάποια στιγμή ήρθε, ξανά, αντιμέτωπη με τον εφιάλτη της. Τον συνάντησε στο δρόμο. Της είπε πως ήξερε που μένει και κατατρομαγμένη έφυγε για ένα στρατόπεδο στο Ιράκ.
Τα χρόνια πέρασαν, η νεαρή Γεζίντι μεγάλωσε. Τα τραύματα, όμως, δεν έκλεισαν ποτέ. Κι όταν της δόθηκε η ευκαιρία να βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο με τον -φυλακισμένο πια- βιαστή της, την άρπαξε για να τον ρωτήσει «γιατί». Κι ας μην πήρε απάντηση.
«Σήκωσε το κεφάλι σου. Γιατί μου το έκανες αυτό; Γιατί; Επειδή είμαι Γεζίντι; Ήμουν 14 ετών όταν με βίασες! Σήκωσε το κεφάλι σου! Έχεις αδερφή; Έχεις αισθήματα; Έχεις τιμή; Ήμουν 14 ετών! Στην ηλικία της κόρης σου! Στην ηλικία του γιου σου! Στην ηλικία της αδερφής σου! Κατέστρεψες τη ζωή μου. Μου πήρες τα πάντα! Όλα όσα ονειρεύτηκα. Αλλά τώρα, ξέρεις τι σημαίνει βασανιστήριο, πως είναι να σε βασανίζουν, τι σημαίνει μοναξιά. Αν είχες καθόλου αισθήματα, δεν θα με είχες βιάσει όταν ήμουν 14 ετών! Ήμουν στην ηλικία του γιου σου, στην ηλικία της κόρης σου» του είπε, με δάκρυα στα μάτια η νεαρή γυναίκα. Και ήταν τόση η ένταση την οποία βίωσε, που στο τέλος κατέρρευσε. Ακόμη και τότε, ο βασανιστής της έμεινε ακίνητος….
Δείτε το συγκλονιστικό video
Η απαγωγή, ο βιασμός, η απόδραση και η απειλή στη Γερμανία
Όταν το 2014 το Ισλαμικό Κράτος εισέβαλε στην επαρχία Σιντζάρ του Ιράκ, όπου έμεναν χιλιάδες Γεζίντι, έγινε μια πραγματική γενοκτονία. Η οικογένεια της Ασουά δεν μπόρεσε να φύγει. Εκείνη και 65 μέλη της οικογένειάς της οδηγήθηκαν σε ένα τριώροφο κτίριο στη Σαντίγια της Συρίας. Τους φρουρούσαν μαχητές του ISIS.
Έφηβη ακόμα, η Ασουά πωλήθηκε στον Αμπού Χουμάμ έναντι 100 δολαρίων. Βιάστηκε κατ’ εξακολούθηση, βασανίστηκε, κακοποιήθηκε. Βρήκε τη δύναμη να ρίξει χάπια στο φαγητό του τζιχαντιστή βασανιστή της και μέσα στη νύχτα να το σκάσει από τη φυλακή της. Περπάτησε επί 14 ώρες στο βουνό Σιντζάρ όπου άλλοι Γεζίντι είχαν βρεί ασφαλές καταφύγιο.
Τον Ιούνιο του 2015 έφυγε για τη Γερμανία. Εκεί άρχισε να πηγαίνει ξανά στο σχολείο και έμαθε γερμανικά, ενώ της δόθηκε ιατρική και ψυχολογική βοήθεια. Η μητέρα της, της είχε πει ότι στη Γερμανία δεν θα μπορούσε να την πειράξει κανείς. Κι όμως, εκεί ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον βιαστή της!
Το 2016 συνάντησε τον Αμπού Χουμάν σε δρόμο της Στουτγκάρδης. Τον αναγνώρισε. Όπως κι εκείνος. Και φρόντισε να την απειλήσει. «Ξέρω που μένεις» της είπε στα γερμανικά και τα αραβικά. Εκείνη προσποιήθηκε πως ήταν Τουρκάλα κι έκανε πως δεν καταλάβαινε, για να μην συνειδητοποιήσει ο Χουμάμ ποια ήταν.
Το 2018 ανέβασε ένα video στο Facebook και είχε αποκαλύψει πως εκτός από το ’16, είχε δει τον βιαστή της και δυο χρόνια αργότερα σε περιοχή της νοτιοδυτικής Γερμανίας. Ενημέρωσε τις αρχές και τους υπεύθυνους ασύλου για τη συνάντηση. Και παρόλο που τον ταυτοποίησαν από πλάνα που είχαν καταγράψει κάμερες ασφαλείας, της είπαν πως δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα. Ο άνθρωπος (αν μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι) την είχε βιάσει και βασανίσει, ήταν κι εκείνος καταγεγραμμένος ως πρόσφυγας.
Αποφάσισε να φύγει από τη Γερμανία και προτίμησε να μείνει με τον πατέρα της σε ένα προσφυγικό καταυλισμό στο Ιράκ.
Είναι άγνωστο πως και πότε ο Αμπού Χουμάμ συνελήφθη και επέστρεψε, κρατούμενος πια, στο Ιράκ.
Πηγή: Daily Mail