Δευτέρα, 8 Ιουλ.
29oC Αθήνα

ΠΑΟΚ – Ξάνθη: Ο Μπίσεσβαρ έλυσε το… Γόρδιο δεσμό! Δοκάρια, VAR και “λύτρωση”

ΠΑΟΚ
ΦΩΤΟ intime

Ο Κάρλος Αμπατ αλλά και τα δοκάρια άγχωσαν τον ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα! Η Ξάνθη έμεινε… όρθια για 80 λεπτά, μέχρι το σημείο που ο Μπίσεσβαρ (“χρυσή” αλλαγή του Φερέιρα) ανέλαβε δράση και έδωσε το “τρίποντο” στους Θεσσαλονικείς (με γκολ και ασίστ). Ακυρώθηκαν τρία τέρματα των γηπεδούχων ως οφσάιντ!

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε… μονότερμα την Ξάνθη μέσα στην Τούμπα, είχε τέσσερα δοκάρια, είδε τρία τέρματα του να ακυρώνονται σωστά ως οφσάιντ και βρέθηκε… φάτσα με την απώλεια βαθμών. Η είσοδος του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ στο ματς όμως άλλαξε τη ροή των πραγμάτων και έδωσε τη νίκη στους Θεσσαλονικείς (2-0) στο φινάλε του πρώτου γύρου της Superleague.

Ο ΠΑΟΚ καταφέρει έτσι να κρατήσει το αήττητο για 48ο παιχνίδι και για πρώτη φορά Ιστορία της Α΄Εθνικής θα υπάρξει ομάδα που δεν έχει χάσει σε τρεις συνεχόμενους γύρους πρωταθλήματος.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Ο Άμπελ Φερέιρα επέλεξε να βάλει στο αρχικό σχήμα του “δικεφάλου του Βορρά” για την αναμέτρηση με την ακριτική ομάδα τους Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο και Πέλκα, κάτι που δεν βοήθησε τους γηπεδούχους.

Το πρώτο μέρος του αγώνα της Τούμπας είχε την εικόνα που… περιμέναμε. Ο ΠΑΟΚ βρισκόταν συνέχεια σε θέση επίθεσης, αλλά η Ξάνθη κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία της. Οι Θεσσαλονικείς δεν είχαν εύκολο τρόπο για να μπουν με ευκολία στα αντίπαλα καρέ κι έτσι έκαναν αρκετά επικίνδυνα σουτ προς την εστία του Άμπαντ. Τρία από αυτά μάλιστα, έστειλαν την μπάλα στα δοκάρια του πορτιέρε των φιλοξενούμενων (19′ και 25′ ο Πέλκας και στο 20′ ο Βιεϊρίνια).

https://twitter.com/PAOK_FC/status/1203351005527728133

Οι οπαδοί των γηπεδούχων είδαν το VAR να τους κόβει ένα γκολ και ένα πέναλτι στο πρώτο 45λεπτο, προχωρώντας σε αποδοκιμασίες προς τους διαιτητές. Στο 37′ το τέρμα του Σφιντέρσκι ακυρώθηκε ως οφσάιντ, ενώ στο 45′ ο διαιτητής φωτιάς δεν έδωσε πέναλτι σε μια φάση που οι παίκτες του “δικέφαλου του Βορρά” φώναξαν για χέρι του Στούρτζεον.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στην επανάληψη με σκοπό να διώξει το… άγχος από πάνω του, είδε τον Σφιντέρσκι σκοράρει στο 51′, αλλά και το τέρμα αυτό του Πολωνού επιθετικού ακυρώθηκε ως οφσάιντ μέσω VAR (ο διαιτητής Φωτιάς δεν πήγε στο μόνιτορ), κάτι που προκάλεσε νέες διαμαρτυρίες από τους οπαδούς των γηπεδούχων.

Η ομάδα του Φερέιρα άσκησε μεγάλη πίεση στα καρέ της Ξάνθης, αλλά… ο Άμπαντ άντεξε. Ο Ισπανός τερματοφύλακας όμως’ βγήκε νικητής σε τετ-α-τετ με τον Γιαννούλη (59′) και Πέλκα (63′). Το άγχος εμφανίστηκε στις κινήσεις των Θεσσαλονικέων, που όμως συνέχισαν να έχουν τους φιλοξενούμενους στριμωγμένους στα “σχοινιά”.

Ο Άκπομ σκόραρε στο 75′, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε σωστά, αφού στην αρχή της φάσης ο Μάτος -που έκανε την πάσα- ήταν σε θέση οφσάιντ. Δύο λεπτά αργότερα, ο Κρέσπο έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι των Ακριτών με κεφαλιά! Στο 80′ όμως ήρθε η… λύτρωση για τους γηπεδούχους. Λημνιός και Ελ Καντουρί συνεργάστηκαν από τα δεξιά, ο τελευταίος γύρισε την μπάλα στο πέναλτι για τον Μπίσεσβαρ, ο Άμπαντ απέκρουσε το πρώτο σουτ, αλλά σε δεύτερο χρόνο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0!

Το τελικό 2-0 διαμορφώθηκε στο 80′. Ο Μπίσεσβαρ ανέλαβε αυτή τη φορά ρόλο δημιουργού, βρήκε τον Κρέσπο, που με κεφαλιά “κλείδωσε” το “τρίποντο” του “δικέφαλου του Βορρά”.

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις