ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ. Παραμονή Πρωτοχρονιάς, αύριο, και από το τραπέζι δεν γίνεται να λείπει η βασιλόπιτα. Κυριάκος Μελάς, Λάμπρος Βακιάρος και Μάγκυ Ταμπακάκη παρουσιάζουν εύκολες συνταγές για αφράτη και εντυπωσιακή βασιλόπιτα.
Ο Κυριάκος Μελάς φτιάχνει αφράτη Βασιλόπιτα με ανθόνερο, καρύδια και κάστανα. Τα υλικά που χρειάζονται για την εκτέλεση της συνταγής: 60 γρ. ελαιόλαδο, 60 γρ. βούτυρο, 125 γρ. (μισή κούπα) γάλα αμυγδάλου, 125 γρ. ανθόνερο, 200 γρ. καστανή ζάχαρη, 2 αυγά, 250 γρ. αλεύρι, 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ, 100 γρ. κάστανα βρασμένα, 100 γρ. καρύδια σπασμένα, 70 γρ. σοκολάτα τριμμένη ή τρούφα και 2 βανίλιες σκόνη.
Πως να φτιάξετε βασιλόπιτα με γλάσο και διακοσμητικά σαμούρη
Ο Λάμπρος Βακιάρος φτιάχνει Βασιλόπιτα!
Για την εκτέλεση της συνταγής για τη βασιλόπιτα του Λάμπρου Βακιάρου, απαιτούνται: 1 κούπα βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) 2 + 2/3 κούπες ζάχαρη άχνη 4 αυγά 1/2 κούπα γάλα 4 κ.σ. κονιάκ 2 + 1/2 – 2 + 2/3 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κ.γ. baking powder 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα 1 κ.γ. Flavorits SWEET TWIST 1 κούπα αμύγδαλο (τριμμένο).
Καλή επιτυχία στη βασιλόπιτα!