Κόσμος

Ιράκ: Να αποχωρήσουν οι διαδηλωτές από την πρεσβεία των ΗΠΑ ζήτησε ο πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ Άντελ Άμπντελ Μάχντι προειδοποίησε σήμερα εναντίον οποιασδήποτε επίθεσης σε ξένες πρεσβείες και αντιπροσωπείες στη Βαγδάτη.

Ακόμη ζήτησε από τους διαδηλωτές που βρίσκονται έξω από την αμερικανική πρεσβεία στο Ιράκ να αποχωρήσουν. Χιλιάδες άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί μπροστά από την αμερικανική πρεσβεία για να καταδικάσουν τις αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή στο Ιράκ.

Ο Μάχντι, ο οποίος είναι υπηρεσιακός πρωθυπουργός αφού παραιτήθηκε τον περασμένο μήνα υπό την πίεση των διαδηλωτών, ανέφερε σε δήλωσή του πως οποιαδήποτε επίθεση εναντίον ξένων πρεσβειών θα εμποδισθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας και θα τιμωρηθεί αυστηρά στο πλαίσιο του νόμου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ευλογίες του πάπα Φραγκίσκου από το «papa mobile», το μήνυμά του για το Πάσχα και η αναφορά στους Χριστιανούς της Γάζας
Ο Αργεντινός πάπας ζήτησε και πάλι κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και απελευθέρωση των ομήρων, όπως και να «παρασχεθεί βοήθεια στον κόσμο, ο οποίος πεινάει και προσμένει ένα μέλλον ειρήνης»
Ο πάπας Φραγκίσκος