Με 18 εύστοχα τρίποντα η ΑΕΚ “σκότωσε” τον Παναθηναϊκό, αλλά ισοφάρισε και το δικό της σχετικό ρεκόρ στη Basket League, 10 χρόνια μετά την αντίστοιχη επίδοση κόντρα στον ΠΑΟΚ. Η Ένωση ήταν “καυτή” στην επίθεση και πέτυχε για πρώτη φορά και πάνω από 100 πόντους κόντρα στους “πράσινους”.
Η ενημέρωση από τον ΕΣΑΚΕ για το ΑΕΚ – Παναθηναϊκός
Η ΑΕΚ αγνοούσε τη νίκη επί του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ σε ματς κανονικής περιόδου από τις 6 Απριλίου 2008. Τα κατάφερε χθες, μεταξύ άλλων, χάρη στον οίστρο της από την περιφέρεια που πέραν του αποτελέσματος, της έδωσε και ένα ιστορικό ρεκόρ. Η “Ένωση” μέτρησε 18 εύστοχα τρίποντα, ισοφαρίζοντας την κορυφαία επίδοση της ιστορίας της στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα.
Ήταν 4 Απριλίου 2009 όταν και τότε η ΑΕΚ μέτρησε 18 εύστοχα σουτ από την περίμετρο (18/32) για να φτάσει στη νίκη επί του ΠΑΟΚ με 93-85. Σε εκείνο το παιχνίδι ο Ούγγρος Ίστβαν Νέμεθ είχε 7/9 τρίποντα.
Η “Ένωση” έβγαλε όμως το χθεσινό ντέρμπι με μία ακόμη επίδοση με ιστορική χροιά. Οι 100 πόντοι που σημείωσε αποτελούν ρεκόρ στην ιστορία της απέναντι στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ τόσο στα χρόνια της ΕΚΟ Basket League (1992-2020) όσο και συνολικά στα χρόνια της Α1 (1986-2020). Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι στα 92 παιχνίδια κόντρα στους “πράσινους” από το 1986, κορυφαία επιθετική επίδοση της ήταν στο εκτός έδρας ματς της σεζόν 1996-97, στο οποίο σημείωσε και τη μοναδική εκτός έδρας νίκη της στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Τότε είχε σημειώσει 94 πόντους επικρατώντας με 94-77 (Οικονόμου 22, Ντίνκινς 16 – Αλεξάντερ 23, Έντουαρντς 21).
*Η ΑΕΚ επέδειξε επιθετική πολυφωνία έχοντας έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του φετινού Πρωταθλήματος. Είχε φτάσει και η ίδια σε αυτήν την επίδοση την προηγούμενη εβδομάδα απέναντι στον Ιωνικό Affidea.
*Είναι εντυπωσιακό για ένα παιχνίδι αυτής της έντασης, με αυτό αυτόν τον ρυθμό και τόσο υψηλό σκορ, το γεγονός ότι οι δύο ομάδες έκαναν από έξι λάθη και ισοφάρισαν το σχετικό ρεκόρ της φετινής σεζόν, αφού τόσα είχαν ο Ιωνικός Affidea απέναντι στον ΠΑΟΚ, ο Προμηθέας κόντρα στον Κολοσσό H Hotels και η ΑΕΚ στο παιχνίδι της με τον Άρη.
*Σε ατομικό επίπεδο, ο Νίκος Γκίκας έχοντας 2/4 δίποντα έφτασε τα 200 εύστοχα στην κατηγορία. Μετράει πλέον 200/517 (38,68%). Παράλληλα ο διεθνής γκαρντ με τις τέσσερις ασίστ που μοίρασε, ξεπέρασε τις 600.
*Το μοναδικό εύστοχο δίποντο του (1/5) ήταν αρκετό για τον Κιθ Λάνγκφορντ για να φτάσει τα 100 στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Έχει 100/199 (50,25%).